SUMNJIVA OTPLATA

GOSPODARSKI KRIMINAL U SISKU Direktor nenaplativom bjanko-zadužnicom ostvario protupravnu korist od 420.000 kuna

 Marijo Basic / Ilustracija / CROPIX

SISAK - Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, protiv 44-godišnjaka, ali i njegovog građevinskog trgovačkog društva u Sisku, u kojem je bio direktor, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava, jer je nenaplativom bjanko-zadužnicom ostvario protupravnu korist od 420.000 kuna.

Kako je u utorak izvijestila sisačko-moslavačka policija, sumnjiči ga se da je u rujnu 2017. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, s trgovačkim društvom u Donjem Stupniku sklopio ugovor o kupoprodaji novog radnog stroja i hidrauličnog čekića.

Za otplatu radnog stroja osumnjičeni je sukladno ugovoru od rujna 2017. godine sklopio dogovor o zajmu, kojim mu je društvo iz Donjeg Stupnika odobrilo 61.000 eura kao zajam za leasing. Tim je njegovo društvo postalo korisnik leasinga i obavezalo se navedeni novčani iznos vratiti u 12 jednakih mjesečnih rata.

Kao jamstvo osumnjičeni je izdao bjanko-zadužnicu u iznosi 500.000 kuna, koja je dostavljena na naplatu, ali se nije mogla naplatiti zbog blokade žiro-računa njegovog trgovačkog društva.

Tako je 44-godišnjak za svoje trgovačko društvo pribavio protupravnu imovinsku korist za iznos od 420.673 kune, a sve na štetu trgovačkog društva iz Donjeg Stupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:44