PREDSJEDNICA PREDSTAVILA KAMPANJU

Govore prekidali aplauzom, no dio iz HDZ-a tvrdi: Bila je mlaka atmosfera

 
 Dragan Matic / CROPIX

Točno u 11 sati i 11 minuta u pratnji supruga Jakova i uz taktove pjesme Doris Dragović “Dajem ti srce” Kolinda Grabar-Kitarović ušla je u punu dvoranu Kongresnog centra na Zagrebačkom velesajmu kako bi predstavila svoj izborni program “Hrvatska zna i mora bolje” za drugi mandat na Pantovčaku. Dočekana je pljeskom HDZ-ovaca, kao i šef stranke Andrej Plenković, no najveće ovacije i skandiranje na Velesajmu jučer je dobio njezin suprug Jakov.

- Svi ga vole - komentirao je burni aplauz Jakovu voditelj jučerašnjeg događaja Oliver Mlakar koji ga je nazvao “prvim gospodinom Hrvatske”.

Datum predstavljanja programa je znakovit jer je Grabar-Kitarović na jučerašnji datum i u istom terminu svoj program predstavila i prije pet godina kad se prvi put kandidirala.

- Tada sam zatražila vaš glas, vaše povjerenje i započela put zajedništva i stvaranja bolje Hrvatske. Rekla sam bit ću vaša predsjednica i duboko vjerujem da sam to i ostvarila - rekla je Grabar-Kitarović te poručila da želi biti “čimbenik okupljanja i spajanja, zamašnjak novog hrvatskog zajedništva”. Istaknula je kako danas, kao i tada, vjeruje u Hrvatsku i “svakog našeg čovjeka”.

- Vjerujem da prepoznajete da jesam jedna od vas koja je dokazala da radi za vas i bori se za vas - izjavila je te nastavila: - Predstavljala sam Hrvatsku u svijetu i izvukla je iz ‘regiona’.

Potom je nabrojila što je sve napravila u prvom mandatu.

Grabar-Kitarović u utrku ide sa sloganima “Predsjednica. Jer Hrvatska zna” i “Optimizam za Hrvatsku”.

Istaknula je kako njezin izborni program pruža konkretna rješenja unutar ovlasti predsjednice. A program se sastoji od sedam područja: hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost i hrvatski optimizam. Svaku od tih točaka Grabar-Kitarović je obrazložila, a njezin je govor bio prekidan pljeskom. Prethodno je govor održao i Andrej Plenković koji je, među ostalim, rekao da su “ovi izbori važni jer određuju smjer razvoja naše domovine”.

- Pobjeda na ovim izborima je ključna za nastavak ostvarenja naših programskih i političkih ciljeva - kazao je Plenković i dodao kako je predsjednica dala izniman doprinos u svim aspektima zaštite nacionalnih interesa i inicijativama za demografsku obnovu zemlje.

- Nema dvojbe da će bilo tko bolje predstavljati Hrvatsku od Kolinde Grabar-Kitarović koja je postala hrvatski brend na globalnoj razini - izjavio je Plenković.

Tijekom predstavljanja je Joško Ševo recitirao pjesmu “Budi svoj”, a Nika Pastuović otpjevala “Ljubim te do bola”. Skup je završio pjesmom “Moja domovina”, a predsjednici su potporu došli dati brojni dužnosnici i stranački kolege, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Iako su jučer aplauzom prekidani govori i Grabar-Kitarović i Plenkovića, sve je to, kako su komentirali mnogi HDZ-ovci, daleko od atmosfere kad je Grabar-Kitarović išla prvi put u utrku ili atmosfere s nekih ranijih HDZ-ovih skupova.

- Sve je to bilo vrlo, vrlo mlako i bez ikakve novine. Atmosfera me podsjetila na onu kad su se predstavljali kandidati prije izbora za EP - komentirao je jedan od sudionika skupa koji je velikim dijelom zasjenila posljednja afera u HDZ-u s WhatsApp grupama i sankcijama.

FOTOGALERIJA: Poznati na predstavljanju programa Grabar Kitarović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:32