SPORNA REKLAMA

GRABAR-KITAROVIĆ DOBILA PACKU OD DRŽAVNOG IZBORNOG POVJERENSTVA Upozorili je zbog oglasa na Facebooku: 'Korištenje HV-a u kampanji je neprihvatljivo'

 
 Facebook

Državno izborno povjerenstvo ocijenilo je neprihvatljivim korištenje Hrvatske vojske i policije za potrebe predizborne kampanje aktualne predsjednice i HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović i naglasilo kako se time ostali kandidati dovode u nepovoljan položaj, izvijestio je GONG na društvenim mrežama.

Riječ je o Facebook oglasu u kojemu se aktualna predsjednica može vidjeti kako maršira u uniformi ispred Hrvatske vojske, vjerojatno snimljena u trenutku obavljanja neke od državničkih aktivnosti.

Iako je riječ o Facebook oglasu koji je neaktivan, DIP ističe da je upozorio Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović kako državni dužnosnici, koji su sudionici u izborima, ne smiju imati povlašteni položaj prema drugim sudionicima u izborima te se njihove redovite aktivnosti ne smiju koristiti u svrhu izborne promidžbe.

Povjerenstvo je tako odgovorilo na pritužbu iz GONG-a, a da je riječ o spornom sadržaju prva je javnosti skrenula pozornost SDP-ovka Sabina Glasovac na svom Twiter profilu.

- Kad Hrvatsku vojsku shvatiš kao svoju i HDZ-ovu vojsku, da ne kažem prćiju, pa vojnike postaviš na svoje promidžbene plakate i plaćene oglase. Kakva zlouporaba položaja i ovlasti, kakva zlouporaba Hrvatske vojske u predizborne svrhe. Nije ovo dno dna. Ovome dnu se ne vidi dno, napisala je, između ostalog, u subotu Glasovac na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:57