ZAVRŠILA POSJET NJEMAČKOJ

GRABAR-KITAROVIĆ 'Hrvatska ima sve predispozicije biti među najrazvijenijim zemljama svijeta, beskrajno sam ponosna na naše iseljenike'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.02.2019. u 23:20

Vodnjan, 161118. Otvoreni tradicionalni 14. Dani maslinovog ulja u Vodnjanu na kojemu izlazu najpoznatiji maslinari Istre, a koje je posjetila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolić / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susretom s hrvatskim iseljenicima okončala je svoj dvodnevni posjet Njemačkoj i pritom spomenula važnu ulogu građana Hrvatske u njemačkom gospodarskom uspjehu.

„Beskrajno sam ponosna na to što vi činite u Njemačkoj i što ste vi pridonijeli da Njemačka bude među najsnažnijim državama u svijetu“, rekla je Grabar-Kitarović u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu obraćajući se predstavnicima hrvatske zajednice u Njemačkoj.

Grabar-Kitarović je istaknula kako su joj susreti s iseljenicima važni zbog toga jer se tijekom većeg dijela svoje karijere intenzivno bavila pitanjem iseljeništva.

„Ja razumijem vaše probleme i učinit ću sve da se uklone prepreke koje otežavaju vaš povratak u Hrvatsku“, rekla je hrvatska predsjednica i izrazila nadu da će se hrvatski državljani u većem broju vratiti u domovinu.

„Njemačka iskustva dragocjena su našem društvu jer težimo upravo takvom standardu“, rekla je predsjednica.

Ona je još jednom ponovila kako smatra da hrvatska zbog svojih potencijala, koji je pri svega u ljudima, ima preduvjete biti među najrazvijenijim zemljama svijeta.

Grabar-Kitarović je upozorila na četvrtu obljetnicu svog predsjedničkog mandata i rekla kako se tada odazvala pozivu HDZ-a da prihvati kandidaturu iako je imala „drugih opcija“.

Hrvatska predsjednica je svoj dvodnevni posjet Njemačkoj ocijenila uspješnim.

Ona se u ponedjeljak navečer obratila sudionicama godišnjeg prijama njemačke Udruge manjih i srednjih poduzetnika a u utorak ujutro je otvorila i Njemačko-hrvatski gospodarski forum.

U toku dana se susrela i s parlamentarnom skupinom Sjeverni Jadran i predsjednikom Bundestaga, Wolfgangom Schaeubleom.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo