PROMETNA NESREĆA

GRABAR KITAROVIĆ JE U KONTAKTU S VOZAČICOM 'Predsjednica je bila u stražnjem dijelu autobusa. Da je znala, sigurno bi zaustavila autobus'

 
 Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon što je autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović koji koristi u izbornoj kampanji okrznuo automobil na uskoj cesti u u Krapinsko-zagorskoj županiji, a kolona nije stala da vidi što se dogodilo i pomogne vozačici tog automobila, izborni stožer predsjednice ponovno se oglasio.

- Izražavamo žaljenje zbog nesreće s autobusom, Kolinda Grabar-Kitarović je bila u stražnjem dijelu i da je znala sigurno bi zaustavila autobus. U kontaktu je s gospođom u čiji je automobil bus udario, ispričala se i izrazila žaljenje, objasnio je glasnogovornik kampanje Zoltan Kabok za Mediaservis.

Posjetimo, Kabok je jučer objasnio da je sve učinjeno prema pravilima jer se štićena kolona ne zaustavlja. To je potvrdila i policija. Objasnili su da štićena kolona nikad ne staje ako se dogodi manja prometna nesreća. Zaustavlja se kasnije, na prvoj mogućoj lokaciji, a ističu da je tako bilo i sinoć.

Vozačica oštećenog automobila Silvija Soldo za RTL je ispričala da je ona automobilom stala desno uz cestu, najviše što je mogla da ne upadne u grabu, dok je kolona prolazila mimo njezinog vozila. tad ju je autobus okrznuo.

- Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga', rekla je Soldo, iznenađena što nitko nije stao niti se okrenuo.

Soldo je jučer izjavila da ju nakon svega nitko kasnije iz Ureda predsjednice nije kontaktirao te se pita što bi bilo da je netko ozlijeđen. Zato je Uredu predsjednice uputila dopis u kojem pita kakva se poruka ovakvim ponašanjem šalje djeci, prenosi RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:49