ISKUSNO OKO

'GRABAR-KITAROVIĆ NE MOŽE POBIJEDITI JER JE IZBACILA TITA' Manolić prognozira tko će biti novi predsjednik: 'Mislim da će pobijediti u prvom krugu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2019. u 17:03

Zagreb, 021019. Bundek.
Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na otkrivanju biste Mahatme Gandhija
Na fotografiji: Josip Manolic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Na fotografiji: Josip Manolić

 

Doajen hrvatske politike 99-godišnji Josip Manolić rekao je u srijedu novinarima da Kolinda Grabar-Kitarović ne može pobijediti na idućim predsjedničkim izborima jer je "polovica Hrvatske odmah u početku protiv nje zbog izbacivanja s Pantovčaka Tita kao nositelja antifašizma".

"Sad ćemo mi objediniti SDP i antifašizam i mislim da ćemo u prvom krugu već dobiti bitku protiv gospođe", rekao je novinarima Manolić, koji je svojedobno zajedno s Franjom Tuđmanom osnivao HDZ.

Na pitanje tko će po njemu biti budući predsjednik Republike, Manolić je odgovorio da će to biti SDP-ov kandidat Zoran Milanović.

"SDP je napravio stratešku platformu da kandidira jednog čovjeka jer se bira jedan predsjednik i iza tog svog kandidata stala je čitava stranka. Stati će čitav SDP, stati će čitav antifašizam i mi možemo u prvom krugu već dobiti pobjedu", poručio je Manolić. 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo