POSJET RIJECI

GRABAR-KITAROVIĆ O PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA 'Koncentrirajmo se na bitno, nova radna mjesta, pa nećemo valjda šest mjeseci razgovarati o izborima'

 Damir Krajač / CROPIX

RIJEKA - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na novinarska pitanja u subotu u Rijeci rekla je kako u javnom prostoru previše govorimo o izborima i izbornim kampanjama u Hrvatskoj, a trebamo se koncentrirati na bitno - nova radna mjesta, da mladi ne odlaze iz Hrvatske, da se razvijaju i Rijeka i svi naši gradovi.

Predsjednica se u Rijeci susrela s vodstvom i članovima riječkog Kluba 100 kapi, a potom se pridružila procesiji u prigodi Dana svetog Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije, Katedrale sv. Vida i grada Rijeke.

Na upit novinara smatra li, s obzirom da se nalazi u svom gradu, idealan trenutak za isticanje svoje kandidature za novi predsjednički mandat, predsjednica Republike Grabar-Kitarović odgovorila je najprije protupitanjem: "Mislite li vi da jest“, na što su, pak, novinari potvrdno odgovorili.

„Sve u svoje vrijeme, molim vas, dopustite mi da obnašam svoju dužnost. Pa nećemo valjda šest mjeseci razgovarati o izborima", naglasila je hrvatska predsjednica.

"Mislim da previše govorimo o izborima i izbornim kampanjama u Hrvatskoj. Koncentrirajmo se na ono što je bitno, a to su nova radna mjesta, da mladi ne odlaze iz Hrvatske, da se razvije Rijeka i svi naši gradovi. Ukoliko neprestano razmišljamo o kampanjama nemamo vremena raditi“, zaključila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ponovivši: „Sve u svoje vrijeme.“

Svim Riječankama i Riječanima čestitala je Dan grada i blagdan sv. Vida.

Posjetivši riječki Klub 100 kapi, koji okuplja dobrovoljne darivatelje krvi, predsjednica Grabar-Kitarović im je zahvalila u svoje i u ime svih onih kojima su pomogli darujući svoju krv.

Kazala je da je Hrvatska, kada je riječ o tome, jedna do najhumanijih država u svijetu, jer se u mnogim zemljama krv, nažalost, prodaje. Najavila je da će u svom uredu s radošću organizirati susret svih hrvatskih klubova 100 kapi.

Klub 100 kapi u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Rijeka okuplja dobrovoljne darivatelje krvi, muškarce sa 100 i više darivanja i žene sa 75 i više darivanja, odnosno sve darivatelje koji su svoju krv darivali gotovo cijeli radni vijek.

Nakon posjeta Klubu 100 kapi predsjednica Grabar-Kitarović se prodružila svečanoj procesiji, koja je krenula od Katedrale sv. Vida, a završila je na Trgu Riječke rezolucije, gdje je u povodu Dana sv. Vida održano središnje euharistijsko slavlje, koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić s biskupima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:32