NA PANTOVČAKU

GRABAR-KITAROVIĆ PRIMILA PREDSTAVNIKE 'HODA ZA ŽIVOT' 'Razgovarali smo o organizaciji, važno nam je da bude upućena. Ne znamo koji je njezin stav'

 Ured predsjednice

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je na Pantovčaku predstavnike inicijative Hod za život, prenosi N1.

Predstavnici inicijative s predsjednicom su održali sastanak dan uoči Hoda za život, koji se održava sutra, na dan izborne šutnje.

"Predsjednica je saslušala naše planove, prijedloge, kako osigurati zaštitu života od početka, odnosno začeća do prirodne smrti, kako trudnicama i mladim majkama i obiteljima osigurati podršku. Drago nam je da nas je primila", rekli su iz organizacije.

Upitani podržava li predsjednica Hod za život, kazali su da ne znaju, nego da su s predsjednicom razgovarali o organizaciji. "Jako nam je važno da ona bude upućena u to što mislimo da je zabrinjavajuće pitanje u Hrvatskoj, važno nam je da čuje, jer je ona naša predsjednica", rekli su.

Organizatori napominju da je "na Hod za život dopušteno donositi isključivo one transparente, majice, natpise i zastave na kojima su poruke koje slave život, zaštitu života od začeća do prirodne smrti, izražavaju brigu i potporu za majke, djecu i obitelji.

Osim zastava Hoda za život bit će dopuštene samo nacionalne zastave. Svaki pokušaj unošenja bilo kakvih drugačijih zastava ili transparenata organizatori će smatrati namjernim pokušajem diskreditiranja Hoda za život", objavljeno je u petak.

Četvrti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine održava se pod geslom: Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu!

Okupljanje sudionika Hoda za život započinje u subotu, 25.5., u 10 sati na Zrinjevcu, a ruta kojom će se ove godine hodati u Zagrebu je: Zrinjevac - Praška - Trg bana Josipa Jelačića - Ilica - Mesnička - Strossmayerovo šetalište - Ćirilometodska - Trg sv. Marka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:18