OGLASILA SE NA TWITTERU

GRABAR-KITAROVIĆ SE ODAZVALA NA POZIV SINDIKATA 'Podržavam zahtjeve učitelja, koeficijente im je nepravedno smanjila Milanovićeva Vlada'

 
Kolinda Grabar Kitarović
 Jure Miskovic / CROPIX

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec na današnjoj je konferenciji za novinare poručio predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori da narednih dana objave svoj stav o "zaostajanju plaća učitelja i svih zaposlenih u obrazovanju".

Predsjednica je to učinila samo nekoliko sati nakon poziva sindikata.

"Kao što od početka mandata zagovaram dignitet struke, tako podržavam i zahtjeve učitelja, nastavnika i znanstvene zajednice da im se omoguće odgovarajući uvjeti i naknada za njihov rad", napisala je Grabar-Kitarović na Twitteru.

Nastavlja da je nepravedno smanjenje koeficijenata provela bivša Vlada 2012. godine.

"Do nepravednih smanjenja koeficijenata dovela je bivša Vlada 2012. godine, stoga je što prije potrebno pronaći rješenje, kako podcijenjenim i potplaćenim službenicima u školstvu, tako i u zdravstvu te ostalim djelatnostima", smatra predsjednica.

"Pozivam na razuman okvir i vrijeme pregovora kako naši učenici ne bi trpjeli zaostatke i lošije učinke reforme koja je već prije deset godina mogla biti provedena", poručila je Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:11