VARAŽDIN

Grabar Kitarović: Špancirfest je postao jedan od najpopularnijih festivala u Hrvatskoj

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2015. u 21:21

Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Predsjednica Republika Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u četvrtak Varaždin i "Špancirfest" gdje se zadržala gotovo dva sata u šetnji prepunim varaždinskim ulicama te istaknula kako je "Špancirfest" postao jedan od najpopularnijih festivala u Hrvatskoj.

Na kraju posjeta Varaždinu izjavila je za Festivalsku televiziju VTV-a da je uživala u posjetu i razgledavanju sadržaja "Špancirfesta". Predsjednica je ocijenila da je "Špancirfest" doista posebna manifestacija i da joj je je teško izdvojiti neki određeni dio toga festivala.

Kako je rekla, dojmile su je se Uska ulica, u kojoj za "Špancirfesta" vladaju umjetnici, te stari zanati i obrti na Trgu tradicijskih obrta. Potvrdila je da je već ranije posjetila "Špancirfest" o kojemu je i čula sve najbolje.

"Postali ste svakako jedan od najpopularnijih festivala u Hrvatskoj", izjavila je za Festivalsku televiziju Grabar Kitarović.

Dodala je da u posljednje vrijeme diljem Hrvatske ima dosta festivala, a iako se svi još nisu isprofilirali, svaki od njih nudi nešto drukčije. Spomenula je "Rapsku fijeru" rekavši da je to na neki način povratak u srednjovjekovnu prošlost i oživljavanje prošlosti dok je, smatra, "Španicrfest" kombinacija povijesti i mladosti.

U društvu predsjednice Republike bili su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i direktorica varaždinske Turističke zajednica Branka Tropp, te brojni članovi HDZ-a grada Varaždina i Županije.

Izdvajamo