DOPIS PREDSJEDNICE

GRABAR-KITAROVIĆ UPUTILA PISMO PUPOVCU 'Na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2019. u 16:53

Zagreb, 261115.
Ured predsjednice.
Konzultacije oko sastavljanja nove Vlade RH kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic.
Na fotografiji: Milorad Pupovac i Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Milorad Pupovac i Kolinda Grabar Kitarović (arhiva)

 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo zastupniku Hrvatskog sabora gospodinu Miloradu Pupovcu u kojem ga, kako se navodi u priopćenju s Pantovčaka, obavještava kako s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima 'na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku'.

- Odlučna u namjeri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumijevanja i prosperiteta, predsjednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja, navodi se u priopćenju s Pantovčaka.

- Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive, stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine.

predsjednica.hr
predsjednica.hr
predsjednica.hr
predsjednica.hr

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo