KORISNA AKCIJA

GRAD KORČULA IMA NAJLJEPŠE MORE U velikoj ekološkoj akciji učenici pobacali tisuću eko-kuglica koje sadrže dobre bakterije i čiste more

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.10.2019. u 21:29

Korcula, 260618.
ACI marina na Korculi.
Foto: Milan Sabic / CROPIX
Milan Sabić / Cropix

Marina u Korčuli

 

U organizaciji Adriatica – društva za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Sredozemlja, u ponedjeljak je u Korčuli održana ekološka akcija u kojoj se u more bacilo tisuću kuglica bio-čistača koje sadržavaju dobre bakterije.

Kuglice obogaćene mikroorganizmima proizvodi tvrtka EM tehnologija Rijeka, a one nakon što se bace u more, fermentiraju te razgrađuju morski mulj.

Tisuću kuglica bacilo je s istočne korčulanske rive oko stotinu učenika trećih razreda OŠ Petra Kanavelića i četvrtih razreda Srednje škole Petra Šegedina iz Korčule. Uz sunčano vrijeme pridružili su im se prolaznici i turisti, koji su tom prigodom doznali da jedna kuglica s dobrim bakterijama može očistiti četvorni metar morskog dna.

Rezultati toga pilot-projekta u gradu Korčuli bit će osnova za akcije javnoga i privatnog sektora sljedeće godine, rekao je korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris i dodao da naša obala, tako i Korčula, svake godine ima sve više kupača i nautičara jer obiluje čistim morem, plažama, prirodnim lukama i zaljevima.

Učitelji su pripremili učenike koji su rado bacali kuglice, a među natpisima koje su nosili isticao se onaj na kojem je stajalo 'Ispod grada Korčule blista more najljepše'.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo