'TO JE GLAS PROTIV VLADAJUĆIH'

Građanska inicijativa 'Narod odlučuje' pozvala građane da podrže referendumsku inicijativu '67 je previše'

Sanja Bilač
 Ante Cizmic / CROPIX

Građanska inicijativa "Narod odlučuje" u srijedu je pozvala građane da podrže referendumsku inicijativu "67 je previše", kojom sindikati žele spriječiti dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

"Pozivamo sve hrvatske građane, posebno naše volontere, koordinatore, sve one ljude koji su nas podupirali i koji su s nama prolazili proces potpisivanja za referendum, da najkasnije do subote, 11. svibnja izađu i svojim glasom (potpisom) podrže referendumsku inicijativu, odnosno referendum o mirovinskom sustavu", rekla je članica inicijative "Narod odlučuje" Sanja Bilač na konferenciji za novinare u Splitu.

Građani će tako, istaknula je, dati podršku ne samo sindikatima i referendumskoj inicijativi, nego je "njihov glas u interesu demokracije u Hrvatskoj, jer smo se osvjedočili da aktualni Plenkovićev režim upravo to radi - dokida demokratske razvijene standarde u Hrvatskoj".

"Svojim glasom hrvatski će narod imati prigodu glasovati protiv režima koji je na vlasti, koji koristi javni novac i to javno priznaje i potvrđuje - novac građana, protiv režima koji stavlja u službu sve državne institucije i državne službenike da, zapravo, zloupotrebljavaju svoj položaj i svoje ovlasti", poručila je Bilač i dodala kako "takvo licemjerje" hrvatska država u svojoj novijoj povijesti još nije imala.

"Primjerice, ministar Pavić, egzekutor politike koja je na djelu, kaže - sindikati nisu vjerodostojni. Zamislite, kad takvo nešto može kazati ministar jedne vlade koja se toliko iskompromitirala kroz proces 'Narod odlučuje', koji su radili nezakonito i javno vrijeđali narod", dodala je Bilač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:49