PITANJE GRADNJE HOTELA NA OBALI

GRADNJA ZAŠTITNOG ZIDA NA OBALI KORANE Ministarstvo zaštite okoliša poništilo rješenje županije o gradnji, županija potom donijela identično rješenje

 Robert Fajt / CROPIX

Građanska inicijativa "Spasimo Koranu" u srijedu je priopćila da je Ministarstvo zaštite okoliša poništilo rješenje Karlovačke županije o gradnji zaštitnog zida na obali Korane, gdje investitor Lana commerce želi graditi hotel s pet zvjezdica, ali da je županija unatoč tome donijela novo rješenje, identično onom poništenom.

U inicijativi ističu kako je Ministarstvo 29. kolovoza poništilo županijsko rješenje od 24. svibnja, po kojem je gradnja zida prihvatljiva za područje ekološke mreže.

Na taj je način, kažu, Ministarstvo prihvatilo žalbu udruge Eko Pan na spomenuto županijsko pozitivno rješenje po investitora, poništivši ga uz nedvosmisleno obrazloženje da se gradnja zida nalazi na popisu zahvata za koje županije moraju provesti postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš.

Unatoč tome, upozoravaju u "Spasimo Koranu", Karlovačka županija je 15. listopada donijela novo rješenje, identično onome koje je Ministarstvo poništilo.

Naglašavaju kako to znači da županija ne želi postupiti po rješenju Ministarstva i uputiti investitora na zakonitu provedbu postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš.

Zabrinjavajućim drže i činjenicu da je Eko Pan kao žalitelj od županije zaprimio rješenje Ministarstva u svoju korist tek 17. listopada, zajedno sa spomenutim novim rješenjem županije.

"Eko Pan će uložiti žalbu i na novo rješenje županije, a iz ovakve prakse proizlazi i poteškoća jer se ne može s točnošću utvrditi ni od kada do kada traje rok za podnošenje žalbe na novo rješenje županije" zaključuju u inicijativi "Spasimo Koranu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:29