STJEPAN KOVAČ

GRADONAČELNIK ČAKOVCA U SAMOIZOLACIJI Bio na sastanku sa zaraženim ugostiteljem koji je nakon povratka organizirao party za gradsku elitu

    AUTOR:
    • Višnja Gotal

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2020. u 22:33

Cakovec, 070714.
Ministar zastite okolisa Mihael Zmajlovic prisustvovao je primopredaji hibridnih kamiona za tvrtku Cakom.
Na fotografiji: Stjepan Kovac, gradonacelnik Cakovca.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca

Gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač u samoizolaciji je zbog druženja s osobom pozitivnom na Covid-19.

Kovač je sredinom mjeseca u svom gradskom uredu, održao sastanak sa 60-ak osoba, među kojima je bio i prvi Međimurac zaražen Covidom-19. Na istom je sastanku bila i predsjednica čakovečkog Turističkog ureda, Boška Ban Vlahek, koja je netom poslije s povišenom temperaturom završila u Županijskoj bolnici Čakovec, no test na koronu je bio negativan. U pitanju je jača viroza.

Muškarac zaražen Covidom-19 poznati je gradski ugostitelj, koji radi i kao učitelj skijanja u austrijskom Flachau. Po povratku iz Austrije, 11. ožujka, organizirao je party u svom lokalu, u neposrednoj blizini Županijske bolnice, a kojemu su prisustvovali brojni Međimurci iz poslovnog i javnog života.

Na pitanja sumnjičavih odgovarao je da je šef u Austriji, za kojega radi kao instruktor, svim zaposlenicima organizirao i platio testiranje, a na kojemu se pokazalo da je on negativan, ustvrdio je muškarac, a danas prepričavaju osobe s kojima se družio.

PU Čakovec naložila je istragu je li muškarac dobio rješenje o samoizolaciji, a kojega se nije pridržavao.

Osobe koje su partijale sa zaraženim muškarcem, navodno su testirane i među njima nema zaraženih.

Njegova partnerica je vlasnica kozmetičkog salona koji je radio još dva dana nakon zabave u lokalu preko puta bolnice, do zabrane rada, jednako kao i poznati međimurski restoran u vlasništvu njegove obitelji.

Donedavno omiljeni Čakovčanec, u kasnim pedestim godinama, danas je meta brojnih Facebook komentara o neodgovornosti jer, iako je bio svjestan potencijalne opasnosti, umjesto da se izolira, on je organizirao party i otišao na sastanak u Gradsku vijećnicu.

Izdvajamo