GOST U PRESSINGU NA N1

GRADONAČELNIK OSIJEKA IVAN VRKIĆ 'Karamarko mi je nudio da budem predsjednik Republike'

Ivan Vrkić
 Emica Elvedji / CROPIX

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić gostovao je u srijedu u emisiji Pressing na televiziji N1, a u poduljem razgovoru s voditeljem Petrom Štefanićem prvi put je potvrdio priču koju je još 2013. godine objavio Globus prema kojoj je on tada bio u igri za HDZ-ovog kandidata za predsjednika Republike.

U to je vrijeme HDZ vodio Tomislav Karamarko, o kojemu Vrkić govori pohvalno.

- Mi smo prijatelji, zemljaci, rekao je Vrkić za Karamarka.

- Politički, nismo u svemu istomišljenici. Zahvaljujem mu se na povjerenju, htio je da budem predsjednik države. Ne može biti predsjednik države netko tko ne zna engleski jezik, dodao je.

U vrijeme kada je objavljena Globusova priča o mogućoj Vrkićevoj kandidaturi, i on i HDZ su to demantirali, a HDZ je u konačnici sredinom 2014. kao svoju kandidatkinju istaknuo Kolindu Grabar-Kitarović.

U međuvremenu, Vrkićevo se ime krajem 2015. godine našlo i na listi potencijalnih mandatara za sastavljanje Vlade da bi na kraju novim premijerom ipak postao Tihomir Orešković.

Inače, Vrkić je u Pressingu spomenuo i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, za kojega kaže da je počinio salto mortale jer mu je stalo do Hrvatske.

- Tko mu vjeruje, nije bitno. Pokazat će se da je radio iz svog uvjerenja, izjavio je Vrkić.

Za predsjednika SDP-a Davora Bernardića kazao je da je dobar s njim, ali da misli da je 'dečko koji mora još ulagati u sebe i razvijati se'.

- On se silno trudi. Želim mu dobro. Jednako tako i Plenkoviću koji je stub naše državne politike, kazao je Vrkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:08