VELIKA POBJEDA

GRADSKO VIJEĆE OSIJEKA JEDNOGLASNO ODLUČILO REĆI 'NE' VEZIVANJU PASA Prekršiteljima će se naplaćivati novčana kazna u iznosu od 600 do tisuću kuna

Zadar, 040316.
Otkako je veterinarska inspekcija zabranila rad Azilu za Zmiricima, Grad ih vise ne smije financirati pa je sklopljen ugovor s tvrtkom iz Privlake gdje je izgradjeno novo skloniste za napustene zivotinje.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Ilustracija/CROPIX

Grad Osijek postao je drugi u našoj zemlji koji je zabranio vezivanje pasa lancem.

Odluka je u petak donesena jednoglasno na sjednici Gradskoga vijeća. Na snagu bi trebala stupiti prvog dana sljedeće godine, a kazne za kršenje te komunalne odredbe kretat će se od 600 do 1000 kuna.

Time je Osijek postao drugi hrvatski grad koji je donio takvu zabranu - prvi je bio Zagreb.

- Jako smo sretni. Rečeno nam je da je ovo tek početak i da će se Grad Osijek i dalje truditi kako bi suživot ljudi i pasa u našemu gradu bio što bolji - rekla je Ivana Crnoja, voditeljica osječkog azila za napuštene životinje u Nemetinu.
Prema ovoj gradskoj odluci, psi neće smjeti biti trajno vezani, ni trajno držani u boksevima, a smjet će se voziti u označenim vozilima javnoga prijevoza.

- Ako smo već pustili sve političare s lanca, onda je red da pustimo i pse - rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić prilikom posjeta azilu u Nemetinu prije mjesec dana.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo