HDZ IZBORI

GRLIĆ RADMAN O KARAMARKU 'Imao je šansu i nije ju najbolje iskoristio. Hrvatska nikad nije stajala bolje nego za vrijeme Plenkovićeve vladavine'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2019. u 16:35

Split, 251019.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlic Radman sudjelovao je na medjunarodnoj konferenciji u organizaciji Hrvatske paneuropske unije koja se odrzava u prostoru franjevackog klerikata u Splitu na temu: Ishodi izbora za Europski parlament 2019. i izbori pred Europskom unijom Prema predsjedanju Hrvatske u Vijecu Europske unije.
Na fotografiji: Gordan Grlic Radman.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Gordan Grlić Radman

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji u Berlinu sudjeluje u proslavama obilježavanja 30. godišnjice pada Berlinskog zida, rekao je u subotu da se Tomislav Karamarko ima pravo kandidirati na unutarstranačkim izborima, ali je izrazio dvojbu o njegovim liderskim kapacitetima.

- Svatko se ima pravo kandidirati. Ali pitanje je može li netko voditi državu? Koliko ja znam, gospodin Karamarko je tu šansu imao i nije ju najbolje iskoristio - zaključio je Grlić Radman odgovarajući na traženje novinara da komentira Karamarkovu najavu o kandidiranju na unutarstranačkim izborima HDZ-a.

Ministar je ustvrdio kako Hrvatska nikad nije stajala bolje nego za vrijeme vladavine premijera Andreja Plenkovića.

- Plenković mnogo radi na jačanju rejtinga Hrvatske u inozemstvu, a tu su postignuća i na gospodarskom te socijalnom planu. Ako netko misli da to može bolje... Mislim da ova Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem nema alternativu - zaključio je Radman.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo