POSJET NJEMAČKOJ

Grlić Radman za posjeta Saskoj bio na misi, obišao grob hrvatskog vojnog plemića i posjetio lokalnu tvrtku

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2019. u 20:14

Zagreb, 220819.
Banski dvori, predsjednik Vlade Andrej Plenkovic i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlic Radman uprilicili su prijem za sudionike Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.
Na fotografiji: Gordan Grlic Radman.
Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Gordan Grlić Radman

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je boravio u saveznoj državi Saskoj gdje je bio na misi, obišao grob hrvatskog vojnog plemića iz 17. stoljeća i posjetio lokalnu tvrtku, priopćeno je iz MVEP-a.

Šef hrvatske diplomacije Grlić Radman bio je u Saskoj posljednjeg dana posjeta Njemačkoj.

Sudjelovao je na misi u crkvi Sv. Katarine u Ralbitzu koju je koncelebrirao nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj.

Potom je u gradu Wittichenau posjetio crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u kojoj se nalazi grob Janka Šajatovića Krabata, pripadnika hrvatskog vojnog plemstva koji je u 17. stoljeću bio u službu saskog izbornog kneza i kojega Nijemci slave kao važnu povijesnu ličnost.

Tvrtku Krabat Milchwelt obišao je zajedno s hrvatskim počasnim konzulom u Saskoj Peterom Neumannom, predsjednikom regionalnog parlamenta Matthiasom Rösslerom, gradonačelnikom Wittichenaua Markusom Poschom i zamjenikom gradonačelnika Varaždina Zlatanom Avarom.

Grlić Radman je istaknuo važnost daljnjeg produbljivanja odličnih odnosa Hrvatske i Njemačke na nacionalnoj i regionalnoj razini, dodaje se u priopćenju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo