NEPOGODA

GRMLJAVINSKA OLUJA PRAĆENA TUČOM POGODILA METROPOLU Nebo nad Zagrebom se zamračilo, uslijedio veliki prolom oblaka i drastičan pad temperature zraka

 
Nevrijeme u Zagrebu
 Dragan Matic, Goran Mehkek / CROPIX / Screenshot

Dijelove Zagreba je u srijedu oko 18:30 pogodilo grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom. Nebo se iznenada naoblačilo i smračilo, a počela je padati vrlo jaka kiša.

Uskoro su se na ulicama počele vidjeti i malene grudice leda, odnosno, počela je padati tuča. Čula se i grmljavina. Nevrijeme je trajalo dvadesetak minuta, a ubrzo potom, dok je kiša još rominjala, izašlo je i sunce. Zasad nema dojava o materijalnoj šteti.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u 18 sati su na postaji u Griču izmjerena 24 Celzijeva stupnja, a u Maksimiru stupanj manje. Samo sat vremena kasnije, na obje postaje izmjereno je samo 14 stupnjeva.

Ranije danas tuča je poharala bjelovarsko područje, nanijevši veliku štetu poljoprivrednicima, a tuča je zabijelila i područje oko Koprivnice.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas je i najavio izrazito nestabilno vrijeme u unutrašnjosti države, posebno od sredine dana. Međutim, najavljuju, moguć je i poneki pljusak u unutrašnjosti Dalmacije.

U četvrtak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vjetrovito. Povremene kiše te pljuskova bit će ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar koji na udare može biti i olujan, osobito u zapadnim krajevima, a na Jadranu jako i olujno jugo.

FOTOGALERIJA: Nevrijeme u Zagrebu u poslijepodnevnim satima

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 15 do 18, u gorju i niža, a najviša dnevna većinom između 22 i 27 °C.

Prema najnovijoj prognozi glavnog HRT-ovog meteorologa Zorana Vakule, i sljedećih će dana biti vrlo nestalno, te razmjerno toplo, pri čemu svakako valja upozoriti na vrlo vjetroviti četvrtak i osobito petak, kada će u mnogim mjestima biti i obilne kiše, moguće i nevremena, osobito na Jadranu i uz njega, pri čemu može biti i poplavljenih riva.

U petak umjereno i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu će oborina mjestimice biti obilna te se ne može isključiti ni mogućnost grmljavinskog nevremena, osobito na Jadranu i u područjima uz njega. U subotu smanjenje naoblake uz malo kiše još uglavnom na sjevernom Jadranu. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak, na udare olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jako i olujno jugo i južni vjetar. Krajem petka vjetar će malo oslabjeti, a u nedjelju jugo ponovno u jačanju. Danju postupno toplije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:25