POLITIČKI TAJNIK MOSTA

GRMOJA 'Božo Petrov napravio je hrabar potez kada je kazneno prijavio Todorića. Mi uvijek radimo ono što govorimo i mislimo'

 Denis Jerković / Hanza Media

Saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je u subotu da je Božo Petrov napravio hrabar potez kada je kazneno prijavio vlasnika Agrokora Ivicu Todorića.

Božo Petrov je, na temelju informacija koje su se pojavile u medijima, učinio, po meni, jedan jako hrabar potez koji mnogi ne bi učinili, rekao je Grmoja novinarima nakon tiskovne konferencije u sjedištu Mosta u Metkoviću te istaknuo da je Petrov učinio ono što bi trebao napraviti svaki savjestan građanin.

"Nemojte zaboraviti da se gospodin Todorić mnogo reklamirao u većini hrvatskih medija i zato dao velike novce, i Božo Petrov će zbog ovoga poteza biti jako udaran i u medijima i u dijelu javnosti, ali mi smo pokazali da se ničeg ne bojimo i da smo dosljedni u svojoj politici i nemamo straha, a mnogi koji su Mostu stali na put, koji su govorili da je Most kamenčić u cipeli, taj kamenčić ih je pomeo, tako da se ne bojimo bilo kakvih napada", poručio je Grmoja.

Podsjetio da je nakon parlamentarnih izbora "cjelokupno vodstvo Mosta, jedino od svih političkih opcija, i onih koji su sada jako glasni u Saboru, išlo gledati film 'Gazda'", tako da je, istaknuo je Grmoja, ovo sada samo dosljednost u politici Mosta. "Mi uvijek radimo ono što govorimo i mislimo", ustvrdio je Grmoja.

Smatra da je Agrokor došao u probleme jer je imao potporu državne politike te naglasio da za to nije odgovoran Most.

"Smatramo da se nije smjelo doći u ovu situaciju s Agrokorom, da je cijela ova priča i taj koncern došao u probleme jer je imao potporu državne politike, zaduživao se po nerealno visokim kamatama i praktički se širio poput balona koji sada prijeti da pukne. Zato zasigurno nije odgovoran Most, ali su zasigurno krivi ti koji nas proizivaju da smo populisti", istaknuo je Grmoja.

Na konferenciji za novinare gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur govorila je o projektima uređenja Metkovića, uljepšavanju grada, gdje je posebno istaknula uređenje Šetnice 116. brigade na koju je utrošeno 730.000 kuna, čije je uređenje sufinancirano sredstvima Ministarstva turizma, te uređenju Trga bana Jelačića koje je koštalo 547.000 kuna, a taj projekt je s 330.000 kuna potpomoglo Ministarstvo regionalnog razvoja.

Na tiskovnoj konferenciji, Ujdur i Grmoja predstavili su novo pojačanje u redovima Mosta za predstojeće lokalne izbore, Antu Marevića, dragovoljca iz Metkovića koji je u Domovinskom ratu bio član 116. brigade i 4. gardijske brigade.

Marević, koji se predstavio kao umirovljeni branitelj, otac četvero djece iz Metkovića, govorio je borbi za braniteljska prva u Metkoviću i dolini Neretve, istaknuvši kako nije mislio da će se baviti politikom, ali da mu "Most danas izgleda kao dragovoljci '91., oni koji su se spremni boriti za dobro grada i Domovine", te se stoga odlučio aktivirati u politici i to u redovima Mosta.

Na kraju konferencije Grmoja je okupljenim novinarima pokazao anketu Ipsos Pulsa, po kojoj kandidat Mosta za gradonačelnika u Metkoviću Katarina Ujdur ima podršku 41 posto ispitanika dok kandidat HDZ-a Dalibor Milan ima podršku od 29 posto.

Govoreći o rezultatima ispitivanja za Dubrovačko-neretvansku županiju, Grmoja je kazao da on, kao Mostov kandidat za župana, sasvim sigurno ulazi u drugi krug s Nikolom Dobroslavićem (HDZ).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 08:56