PRIJAVA ČLANU ETIČKOG POVJERENSTVA

Grmoja prijavio Maldinija jer je kao gost u TV emisiji predviđao pobjedu HDZ-a

Dubrovnik, 130411.
Na Sveucilistu u Dubrovniku jutros je predstavljen projekt studentske UNIDU televizije. Studenti druge godine preddiplomskog studija
Zoran Kusalo / CROPIX

Pero Maldini

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja jučer je člana Etičkog povjerenstva Državnog izbornog povjerenstva profesora Peru Maldinija, koji je kao politolog nerijetko kritički procjenjivao političko djelovanje Mosta, prijavio istom tom tijelu i zatražio da utvrdi stav o “dopuštenosti sudjelovanja članova Etičkog povjerenstva u izbornoj promidžbi za izbore za Europski parlament u svojstvu političkih komentatora ili analitičara”.

 Grmoji smeta što je profesor Maldini nedavno sudjelovao u Temi dana Prvog programa HRT-a i tvrdi da je Maldini iznosio svoje procjene o izbornom uspjehu pojedinih kandidacijskih lista.

U prijavi Grmoja navodi kako je “Maldini govorio u spomenutoj emisiji o vjerojatnih pet ili šest mandata za HDZ, što bi moglo dovesti u pitanje ‘nadstranački’ karakter Etičkog povjerenstva jer je prof. Maldini imenovan po prijedlogu političkih stranaka koje pripadaju parlamentarnoj većini”.

Maldini je bio među prvim kritičarima Mosta i upozoravao da je sumnjičav prema demokratskim kapacitetima stranke koja sebi pripisuje mesijansku ulogu.

Je li profesor “prekoračio ovlasti”, pitali smo prozvanog Maldinija.

- Ne želim da se Etičko povjerenstvo proziva, spreman sam preuzeti odgovornost i ispričati se iako smatram da nikakvu supstancijalnu grešku nisam napravio - zaključit će Maldini.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo