NASILJE

GRUPA ENGLEZA USRED DANA PRETUČENA NA SPLITSKOJ PLAŽI! 'Jednome su razbili bocu na glavi, bilo je krvi kao u priči. Žene i djeca vrištali su u panici'

plaža Ovčice u Splitu
 Paun Paunovic / Ilustracija / CROPIX

- Bilo je strašno. Žene i djeca vrištali su u panici, bježali po plaži dok je ta ekipa, njih desetak, mlatila te jadne Engleze koji su do tad mirno ležali uz more na plaži na Ovčicama. Pojma nemam zašto su ih napali, oni su ondje ležali sigurno jedno dva sata, a onda sam čuo neko komešanje... Kad sam okrenuo glavu, vidio sam grupu momaka u sivim i crnim majicama kako ih mlate. Jednom, malo debljem, koji je imao neke tetovaže, razbili su o glavu bocu nekog piva koje su ti Englezi pili.

Nakon šta sam se pribrao od šoka, povikao sam im što to rade, uskočilo je još nekoliko ljudi s plaže vičući im da ih ostave na miru. Napadači cijelo vrijeme nisu rekli niti jednu jedinu riječ, nego su se samo okrenuli i otišli uz stepenice kao da ništa nije bilo - prepričao je za Slobodnu Dalmaciju jedan Splićanin događaj kojemu je svjedočio u četvrtak popodne na splitskoj plaži Ovčice.

Kaže kako su napadnuti mladići bili stari oko 20-ak godina, da su jednom od udaraca bila crvena leđa, drugom je nateklo oko, a najgore je prošao momak s tetovažama koji je od udarca bocom zaradio posjekotinu na glavi.

- Bilo je krvi kao u priči, dvojica su uspjela bježati pa su isjekli noge. Nikome nije jasno zašto su ih napali, pitali smo poslije ovoga s tetovažom je li to oznaka nekog kluba ili što, a on je samo rekao da nemaju veze s nikakvim navijačima, da su ovdje prvi put. Netko je zvao Hitnu pomoć i oni su došli prije policije - prepričava svjedok napada.

U splitskoj policiji Slobodnoj Dalmaciji potvrdili su kako su u četvrtak nešto prije 18 sati dobili dojavu iz splitske bolnice da je liječničku pomoć zatražio državljanin Velike Britanije star 22 godine koji je rekao da ga je iz njemu nepoznatog razloga napala skupina njemu nepoznatih muškaraca.

Liječnici su utvrdili da ima reznu ranu na glavi koja je okarakterizirana kao lakša ozljeda, a neslužbeno se doznaje da je 22-godišnjak već napustio Hrvatsku i otišao u svoju domovinu.

Policija kroz kriminalističku obradu pokušava utvrditi što se točno dogodilo na Ovčicama i ima li u svemu elemenata prekršajnog ili kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:49