SJEDNICA

GUP NA TAPETI NAJVJEROJATNIJE IDUĆI MJESEC Prgomet: 'Izmjene GUP-a doći će na dnevni red Skupštine nakon suglasnosti Ministarstva graditeljstva'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.10.2019. u 13:56

Zagreb, 180419.
Cirilometodska ulica,Gradska skupstina.
Dvadeset i druga sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba. Na predlozenom dnevnom redu su 32 tocke medju kojim prijedlog zakljucka o izboru HDZ- eovog Drage Prgometa za novog predsjednika Gradske skupstine.
Na fotografiji:Drago Prgomet.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Drago Prgomet

 

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) najavio je u srijedu da će izmjene GUP-a staviti na dnevni red Skupštine tek kada se za njega dobije i potrebna suglasnost Ministarstva graditeljstva, neovisno o tome kada će u Saboru biti državni proračun.

"Vijeća gradskih četvrti imaju pravo donijeti neki svoj stav koji nije obvezujući za Skupštinu o bilo čemu, pa tako i o GUP-u", rekao je Prgomet novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine, upitan kako tumači da većina vijeća gradskih četvrti nije podržala izmjene GUP-a. Ocijenio je kako je najrealnije očekivati da će se o izmjenama GUP-a raspravljati krajem idućeg mjeseca.

"Mi ćemo o GUP-u raspravljati tek kada dođe na dnevni red Skupštine, a on će doći kad dobije sve potrebne suglasnosti. Dok ne dobije suglasnost Ministarstva graditeljstva, koja je još preostala, nećemo o tome raspravljati", poručio je i dodao da će se stavovi HDZ-a o GUP-u znati tek kada dođe na dnevni red Skupštine.

Odluke o GUP-u i državnom proračunu nisu povezane

"A kad dođe, onda ćete čuti i naše stavove, amandmane, prijedloge i u konačnici hoćemo li ga prihvatiti ili ne", istaknuo je i ustvrdio kako ne može povezivati odlučivanje o GUP-u i državnom proračunu. Istaknuo je kako je Skupština neovisno predstavničko tijelo koje će donositi odluke sukladno dogovoru Kluba Milana Bandića i HDZ-a neovisno o tome kada će biti državni proračun.

Na pitanje znači li to da još ne zna hoće li HDZ podržati GUP, Prgomet je odgovorio da oni imaju odluku Gradskog odbora HDZ-a koji je podržao GUP, ali da će o tome ponovno raspravljati kada dobiju konačnu verziju i suglasnost Ministarstva.

"Dakle, tu ostaje ta jedna zadrška, ali zasad postoji ta odluka Gradskog odbora. No, o tome ćemo još jedanput raspravljati s obzirom na promjene koje su bile, javnu raspravu koja je provedena u osmom mjesecu i u konačnici ovisno o tome što će Ministarstvo graditeljstva u svojoj odluci napisati", istaknuo je.

O zaštiti Bandića: Legitimno je i legalno postavljati pitanje

Upitan kako komentira što je gradonačelnik Milan Bandić tijekom aktualnog sata od njega zatražio da ga zaštiti od pitanja i prozivki oporbenih gradskih zastupnika, Prgomet je rekao kako to nije doživio kao napade, te da je legitimno i legalno postavljati pitanje.

"Oporba to u pravilu iskoristi i pokušava politički poentirati. Gradonačelnik je dužan dati odgovore, dao je odgovor. Koliko su kolege koji su postavili pitanje zadovoljni, to je drugo pitanje", rekao je Prgomet i dodao da gradonačelnik treba zaštiti sam sebe.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo