NAJAVA ŽALBE NA 20-AK STRANICA

Haag: Odvjetnici Gotovine i Markača u žalbi će rušiti tezu o udruženom zločinačkom pothvatu

U žalbenom postupku obrane ne mogu dokazivati da primjerice HV nije prekovremeno granatirala Knin
Den Haag,140512.Zalba na presudu Zalbeno vijecu suda za presude generalima markacu i Gotovini.Foto:
 Arhiva/CROPIX

U ponoć istječe rok do kojeg obrane Ante Gotovine i Mladena Markača mogu predati Haškom sudu najavu žalbe na nepravomoćnu presudu dvojici generala.

Odvjetnici su najavili da će dokument predati u roku, a zasad nije poznato hoće li i tužiteljstvo Haaškog suda poslati najavu žalbe na presudu .

Doznaje se da je obrana Gotovine i Markača pripremila najavu žalbe na 20-ak stranica, a na temelju tog dokumenta kasnije će graditi puno opširniju žalbu kojom će osporavati sudski zaključak o udruženom zločinačkom pothvatu tijekom akcije Oluja, te o zločinima u Gruborima i Donjem Lapcu.

U žalbenom postupku obrane ne mogu dokazivati da primjerice HV nije prekovremeno granatirala Knin jer su u ovoj fazi postupka mogući samo pravni argumenti, odnosno dokazivanje da prvostupanjsko sudsko vijeće nije ispravno primijenilo pravo.

Nakon isteka roka za najavu žalbe, ona treba biti podnesena u roku od 75 dana, a za nešto više od četiri mjeseca žalbeno vijeće Haaškog suda zakazat će raspravu na kojoj će odlučivati o podnesenim žalbama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:56