BUDUĆNOST SDP-a

HAJDAŠ DONČIĆ 'Bi li Mršić bio bolji kandidat za premijera od Bernardića? Nije isključeno!'

Siniša Hajdaš Dončić
 Bruno Konjević / CROPIX

SDP-ov saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić prokomentirao je za N1 mogućnost da SDP za premijera predloži i nekog drugog kandidata, osim sadašnjeg predsjednika stranke Davora Bernardića.

- Ne bojimo se izbora. Ako ste velika hrvatska politička stranka vi u svakom trenutku morate biti spremni na izbore. Pitanje je samo taktike, gdje i kako. Prvi put smo loše taktizirali kada je Most odgađao datum izbora", rekao je Hajdaš Dončić i pritom prokomentirao izjavu šefa stranke Davora Bernardića da su novinari "plaćenici".

- Predsjednik moje stranke se neprimjereno izrazio kada je nazvao novinare medijskim plaćenicima. Pogriješio je - kratko je rekao.

Odgovorio je i na pitanje bi li podržao Bernardića za premijera.

- SDP je jednom u povijesti imao takvu mogućnost i pokušao je formirati Vladu i osvojiti izbore, ali nikada taj način funkcioniranja nije postojao.

Na upit novinara bi li Zvonimir Mršić bio bolji kandidat za premijera od Bernardića, odgovorio je:

- O kandidatu za premijera odlučit će stranačka tijela, imamo predsjednika koji ima određene mogućnosti da bude naš kandidat za premijera, ali ne trebamo isključiti i druge opcije, pustit ćemo vremenu. Neće biti ista pozicija Bernardića danas, za četiri mjeseca ili godinu dana. O svemu ćemo razgovarati - rekao je Hajdaš Dončić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:00