RASPAD U SDP-U

HAJDAŠ DONČIĆ ZAPOČEO POSTUPAK KOJI BI MOGAO ZAVRŠITI BERNARDIĆEVIM ODLASKOM Uputilli u proceduru prijedlog o glasanju o povjerenju šefu stranke

Siniša Hajdaš Dončić
 / Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Županijska organizacija SDP-a Krapinsko-zagorske županije, kako doznaje Jutarnji list, predložit će večeras Predsjedništvu SDP-a da se na idućoj izvještajno-tematskoj konvenciji stranke uvrsti točka o povjerenju predsjedniku Davoru Bernardiću.

Tek onda, zaključak je ove utjecajne organizacije na čijem je čelu Siniša Hajdaš Dončić, treba se tražiti i odgovornost za nanošenje štete ugledu stranke.

“Predlaže se Predsjedništvu da svu odgovonost za nanošenje štete ugledu stranke, a koja postoji, te pokretanje odgovarajućeg disciplinskog postupka utvrdi nakon rasprave na Glavnom odboru o prijedlogu uvrštenja statutarne točke “povjerenja predsjedniku stranke” na izvještajno-tematskoj konvenciji”, piše u zaključku sa sjednice koja je održana sinoć, a koji smo danas dobili.

Također, predlaže se da Glavni odbor SDP-a, na prvoj sljedećoj sjednici tajnim glasovanjem odluči i o dopuni dnevnog reda predstojeće izvještajno-tematske konvencije SDP-a točkom o povjerenju predsjedniku.

A u prvoj točki zaključka, SDP Krapinsko-zagorske županije najoštrije osuđuje “neprimjerene istupe u javnosti članova SDP-a koji nanose štetu ugledu stranke i stvaraju destrukciju”.

“Vjerujemo u pluralizam mišljenja, ali zalažemo se da se interni problemi rješavaju isključivo na stranačkim tijelima, sukladno Statutu. Konzervativna revolucija, Agrokor, kurikularna reforma, povećanje broja državnih dužnosnika, samo su neke od tema koje trebaju okupirati SDP”, poručuju zagorski SDP-ovci, predsjedništvo organizacije, izabrani načelnici i gradonačelnici, predsjednici Foruma mladih i žena, te članovi.

Kako doznajemo, i osječko-baranjski SDP-ovci, koje vodi Bernardiću blizak Domagoj Hajduković, sastali su se kako bi usvojili stav oko aktualnih previranja u stranci, ali zaključak koji su oni donijeli je vrlo općenit i ide u pravcu apela da se smire strasti i problemi riješe unutar stranke. O stanju u stranci raspravljali su sinoć i splitsko-dalmatinski SDP-ovci, a najveći broj članova slaže se s Hajdaševom organizacijom da treba prvo raspravljati o povjerenju predsjedniku, a nakon toga i o mogućem izbacivanju pobunjenih članova. Smatraju da se za to zalaže i Bernardić.

Ovakav općeniti stav rezultat je podijeljenih mišljenja oko toga treba li izbaciti pobunjenike protiv Bernardića iz stranke ili ne. Članstvo u Slavoniji smatra da se vodstvo svađa zbog fotelja i potpuno su zaboravili na obične članove i na to kako je njima i što sve rade na terenu da bi održali stranku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:17