VELIKA SREĆA

HANZA MEDIA OBITELJI SIJAMSKIH BLIZANKI DAROVALA TV Kad krenu crtići, mama Marija i tata Petar napokon će moći “na pauzu”

 Željko Puhovski / CROPIX

Red je prijateljima za useljenje nešto pokloniti pa je tako i naša medijska kuća Hanza Media jučer stigla u Bušetinu, selo nedaleko od Virovitice, s televizorom u prtljažniku. Adresa “isporuke” bila je ona obitelji Tambolaš odnosno dom Kristine i Valentine, uspješno razdvojenih sijamski blizanki koje će za dva dana navršiti osam mjeseci.

Sreća bez kraja, jer seka Maja i brat Ivan jedva su dočekali da poslije sedam mjeseci liječenja u KBC-u Zagreb njihove sekice prije 20-ak dana stignu kući. Naime, pošto su uspješno razdvojene u 15-satnoj operaciji, u kojoj je sudjelovalo 14 liječnika, Tina i Kika oporavljale su se sedam i pol mjeseci na Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu. Bile su nedvojbeno ljubimice i maze cijele bolnice. “Posjeta” nije nedostajalo. Svi su željeli vidjeti te prelijepe bebe koje su iz dana u dan napredovale te konačno krenule s mamom Marijom i tatom Petrom kući u Bušetinu.

Dočekalo ih je sve novo. Naime, moglo bi se reći uz Kiku i Tinu puno je toga novog u posljednje vrijeme u obitelji Tambolaš. Samo tjedan prije dolazaka malih princeza, uselili su se u novu kuću u kojoj je sve novo, a i novi televizor će dati doprinos da barem kad krenu crtići mama Marija i tata Petar mogu “na pauzu”. No, zapravo u ovoj je obitelji uvijek veselo, a Tina i Kika samo su svojim dolaskom kući podignule atmosferu.

- Sve je u redu. Odlično napreduju. Mjerim ih svaki dan, a one naočigled ‘bujaju’. Sad smo već na dvije kašice dnevno. Uz onu od banane i jabuke, oduševljene su i miksom piletine i mrkve ili tikvice. Nee jedu kupovnu, već domaću kašicu, a da im jako paše govori i to da Tina koja je bila ‘teška na žlici’ u trenu poliže zdjelicu - s osmijehom koji joj ne silazi s lica oduševljeno govori mama Marija. Dodaje kako se Maja i Ivan ne odvajaju od seka, a one šarmiraju ne samo njih već i sve koji ih pogledaju.

Da cure super napreduju pokazuje i vaga.

- Prije nekoliko dana gotovo su obje stigle do šest kilograma. Jele bi one i više, ali liječnici su točno odredili količinu pa ne pretjerujemo. Njihova igra s bracom i sekom na podu je super. Uspiju se same okrenuti na trbuh, a to je jako važno jer su zbog operacije smjele samo ležati na leđima - objašnjava Marija nove “aktivnosti” svojih cura. Dodaje da će za tjedan dana na kontrolni pregled u Zagreb i vjeruje da će sve biti u redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:59