BIVŠI MINISTAR

HASANBEGOVIĆ O NEPROFITNIM MEDIJIMA 'Uplatio sam novac iz svog džepa dvama portalima jer ih čitam. Još uvijek mi nisu poslali poklon'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, komentirao je za N1 situaciju vezano za neprofitne medije u Hrvatskoj.

Hasanbegović je rekao kako ne odustaje od svog ranijeg stava kako neprofitne medije ne treba financirati državnim novcem.

- Dakle, ono što sam mislio o neprofitnim medijima, to sam jasno govorio i učinio, i to sam riješio na jedini mogući način - a to je da se oni ne mogu financirati iz državnog proračuna. To je bila moja politika, nisam se skrivao iza svojih odluka kao što se skriva Vlada Andreja Plenkovića, poručio je bivši ministar kulture.

- Moram pohvaliti dio neprofitnih medija koja su krenula jedinim mogućim putem, dva neprofitna medija koja su pokrenuli crowding kampanje i svi, koji to žele, mogu uplatiti novac. Budući da sam ja od onih koji su čitali i čitaju ih, na račun sam im uplatio svoja privatna sredstva. Riječ je o portalima Forum.tm i Lupiga.com. Jedino što ih sad pozivam da mi dostave simboličke poklone koje su obećali svima koji su uplatili sredstva, a to dosad nisu učinili, rekaoje Hasanbegović poručujući da se medijski pluralizam ostvaruje na drugačiji način, a navedene portale klasificirao kao "političko-ideološke platforme".

Zagreb, 170118. 
Markov trg.
Sabor.
Izjava za medije Zlatka Hasanbegovica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Na pitanje da komentira nestanak Facebook profila 'Di su pare', Hasanbegović je odgovorio ne zna ništa o tome jer ne koristi Facebook, izvještava N1.

- U mnoštvu Facebook profila ima puno smeća, ali i ozbiljnih stvari. Ja sam oko tehnoloških stvari još u 20. stoljeću.

Hasanbegović je komentirao i najave da Vlada radi na novom Zakonu kojim će se sankcionirati govor mržnje i prijetnje na društvenim mrežama.

- Ne znam ništa o tzv. Lex specialaisu, a trebalo bi prije o svakom važnom pitanju voditi rasprave jer se to može zlorabiti kao ideološka toljaga prema neistomišljenicima. Kao i za neke druge teme, jasno sam zagovarao svoje stajalište, bezuvjetno sam protiv zabrana bilo kakvih simbola. Ne trebaju nam nikavi novi zakoni koji unose nove oblike represije nad građanima, postojeće zakonodavstvo je dostatno da sankcionira ono što se naziva govorom mržnje. Temeljno načelo je načelo kućnog odgoja da ne smije nikome prijetiti. Nikakvi nam zakoni nisu potrebni, poručio je Hasanbegović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:54