'BILO JE KONSTRUKTIVNO'

HASANBEGOVIĆ S OBERSNELOM 'Obećao mi je punu podršku za projekt Europske prijestolnice kulture'

Na fotografiji: Zlatko Hasanbegović
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sastao se danas poslijepodne s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem. Razgovarali su o podršci ministarstva Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine, a poziv za sastanak uputio je Hasanbegović.

- Zadovoljan sam, sastanak je bio konstruktivan. Ministar je obećao apsolutnu podršku ministarstva kulture i njega osobno te smo dogovorili hodogram aktivnosti. U razumnom roku poslat ćemo troškovnik za programska sredstva i za infrastrukturna ulaganja. Također, obećao je da će dogovoriti sastanak i s premijerom i s nekoliko ministarstava čiji su resori vezani uz ovaj projekt, prije svega ministarstvom turizma, ministarstvom regionalnog razvoja i ministarstvom obrazovanja - rekao nam je Vojko Obersnel nakon sastanka.

Što se tiče sredstava ministarstva namijenjenih Rijeci, Obersnel kaže da je činjenica da ni s ministarstvom u mandatu bivše Vlade nije postignut obvezujući dogovor. Prema neformalnom dogovoru s bivšim ministarstvom Rijeka bi, inače, od države trebala dobiti oko 10 milijuna eura ukupno za projekt EPK.

- To je na tragu europskog iskustva i ministar je rekao da će poštivati načela europske dobre prakse - kazao je Obersnel.

Prema Obersnelovim riječima, nakon proglašenja, europsko Povjerenstvo trebalo bi u roku od 30 dana resornom ministarstvu dostaviti kompletan izvještaj.

- Odluku o proglašenju EPK nakon toga donosi Vlada, ali to je čista administrativna formalnost - rekao je riječki gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:55