SLOBODA MEDIJA

Hasanbegović: Zabrinutost zbog ograničavanja slobode govora i cenzure je neutemeljena

Henheffer je ministru kulture prenio zabrinutost zbog napisa o ograničavanju slobode govora i pojavama cenzure u medijima, a Hasanbegović je tu zabrinutost ocijenio kao neutemeljenu
Zlatko Hasanbegović
 Dragan Matić / EPH / CROPIX

ZAGREB - Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se u petak s izvršnim direktorom udruženja Kanadski novinari za slobodu govora (CJFE) Tomom Henhefferom i Majom Plejić iz Centra za mirovne studije, priopćeno je iz Ministarstva.

Henheffer boravi u Hrvatskoj kako bi se upoznao sa stanjem medijskih sloboda, a ministru kulture je prenio zabrinutost zbog napisa o ograničavanju slobode govora i pojavama cenzure u medijima, s posebnim osvrtom na Hrvatsku radioteleviziju, Agenciju za elektroničke medije i financiranje neprofitnih medija.

Ministar Hasanbegović je iznio pogled Ministarstva kulture na ova pitanja te je zabrinutost CJFE ocijenio kao neutemeljenu.

Postignuta je suglasnost o potrebi pokretanja dijaloga o medijskoj politici u kojem bi sudjelovale sve zainteresirane strane te je istaknuta otvorenost Ministarstva kulture za različite inicijative, kao i za suradnju s udruženjem Kanadski novinari za slobodu govora.

Zaključeno je da je trajna obveza jačati sustav medijskih sloboda i prevenciju bilo kojeg oblika cenzure, navodi se u priopćenju.

...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:44