PROVEO NOĆ U ZATVORU

HDSSB-ov zastupnik uhićen u BiH: Vozio je ukradeni Audi A6 za kojim je tragao Interpol!

Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB/SARAJEVO - Zastupnik HDSSB-a u Hrvatskom saboru Ivan Drmić priveden je u noći na utorak u Mrkonjić Gradu u BiH nakon što je policijskom provjerom ustanovljeno da je bio u posjedu ukradenog automobila, saznaje Hina u utorak iz MUP-a Republike Srpske a vijest je potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja kazala je da je prometna policija u Mrkonjić Gradu u utorak oko 23 sata pri obavljanju redovite kontrole prometa zaustavila automobil Audi A6 hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao "I. D. rođen u Đakovu 1972. godine".

Prema njezinim riječima, provjerom je utvrđeno da je automobil ukraden i da se nalazi u bazi vozila za kojim traga Interpol.

"I. D. je imao diplomatsku putovnicu Republike Hrvatske, a policija je kontaktirala dežurnog tužitelja koji je naložio da ga se uhiti", dodala je.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na upit Hine objavilo je da je konzulat RH u Banjoj Luci obaviješten o privođenju Ivana Drmića te da su sukladno pravilima Bečke konvencije konzularni djelatnici razgovarali s nime.

"Gospodin Drmić kazao je djelatnicima konzulata da je u privatnom posjetu BiH na putu prema Mostaru, te nije zatražio konzularnu pomoć", prema MVEP-u.

Ivan Drmić je, kako saznaje Hina, noć proveo u pritvoru nakon čega je pušten, a automobil je zadržan.

Drmić: 'To je automobil koji je prošao svu redovitu proceduru hrvatske policije'

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić potvrdio je za Hinu da ga je prošle noći oko jedan sat poslije ponoći zaustavila policija u Mrkonjić-Gradu u BiH te ga je nakon provjere automobila zadržala do jutra.

"Automobil audi A6 kupio sam prije tri mjeseca u Osijeku i registrirao ga u Đakovu, što znači da je prošao svu redovitu proceduru hrvatske policije", rekao je Drmić i dodao da ga je kupio na kredit. Također je rekao kako je u policiji zadržan kao svjedok te da je jutros pušten kada su došli dežurni djelatnici. Automobil je zadržan radi daljnje provjere, kako bi se utvrdilo "radi li se zaista o ukradenom automobili ili nečemu drugom", dodao je.

Drmić je rekao kako se vraćao iz Mostara, gdje je posjetio prijatelja Branimira Glavaša u zatvoru.

Drmić je uza se imao i diplomatsku putovnicu RH, koju mu je Ministarstvo vanjskih poslova izdalo kada je nedavno išao u Bruxelles, "kao i brojnim drugim saborskim zastupnicima.“ Kaže da se u BiH nije pozivao na diplomatsku putovnicu, a nije tražio niti pomoć predstavnika našeg konzulata u Banjoj Luci, koji su došli u Mrkonjić Grad nakon što su doznali za uhićenje saborskog zastupnika.

- Nisam optužen, pa mi pomoć nije ni trebala - zaključio je Drmić.

Izdvajamo