BITKA NA YOU TUBE-u

HDSSB-ovac ima snimku na kojoj se vidi da je dao 10 kuna

Prošloga tjedna pojavila snimka koja odaje dojam da je Vukić na domjenku u posudu za donacije stavio praznu ruku i da nije ubacio niti jednu kunu
OSIJEK,270605ZDRAVKO VUKIC (HSLS,PRVI S DESNA IZABRAN ZA DOPREDSJEDNIKA ZUPANIJSKE SKUPSTINE),FOTO:VLADO KOS-POK-
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK – Vijećnik HDSSB-a u Skupštini Osječko-baranjske županije Zdravko Vukić u utorak je sazvao konferenciju za novinare kako bi pokazao snimku Slavonske televizije na kojoj se vidi da je ipak ubacio novčanicu u posudu za donacije Pučkoj kuhinji osječkog Caritasa.

Podsjetimo, riječ je o slučaju od prošloga tjedna kada se na YouTubeu pojavila snimka koja odaje dojam da je Vukić na domjenku Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u posudu za donacije stavio praznu ruku i da nije ubacio niti jednu kunu.

- Sazvao sam ovu “pressicu” kao dežurni negativac ovoga Božića na internetu, gdje me se pokušava ocrniti i prikazati kao osobu koja u predbožićnoj atmosferi nema srca da odvoji čak ni deset kuna za Pučku kuhinju. Pretpostavljam da je video uradak djelo nekoga sa Osječke televizije i da je riječ o kuhinji te televizije i njezinog šefa Mate Radeljića kako bi me se diskreditiralo – rekao je Vukić, prije nego je pustio snimku STV-a koju je usporedio s onom objavljenom na YouTubeu pri čemu se vidi da u posudu ostavlja novčanicu.

Istaknuo je da je objavom prve snimke i novinskim tekstovima o tom slučaju osramoćen te da je ispao žrtva manipulacije, a tekstove o tome prenijeli su i neki portali u Srbiji pod naslovom “Kako hrvatski poslanik daje donacije”.

S obzirom na to najavio je tužbe protiv svih medija koji su pisali o ovom slučaju, a prihod od tužbe namijenio je Pučkoj kuhinji.

- Tužit ću sve medije koji su ovom pisali i oklevetali me, a da nisu vjerovali mojim tvrdnjama o istinitosti činjenice da sam ubacio novčanicu u posudu – rekao je Vukić.

O ovom slučaju pisala je i Agencija EPEHA, međutim u tom tekstu se nigdje ne spominje izričito da Vukić nije dao nikakvu donaciju, već da se takav dojam stječe na temelju objavljene snimke, što je čak i sam Vukić potvrdio kada smo ga nazvali 27. prosinca 2009.

Uostalom i u utorak je na “pressici” još jednom ponovio da se i njemu prema snimci s YouTubea čini kao da nije ništa ubacio.

- Ja i sam priznajem kad sam vidio prvu snimku da je i meni to osobno tako izgledalo i da ja nisam dao taj novac isto bih tako mislio – rekao je Vukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 09:27