INCIDENT U SABORU

HDZ 'Grmoja je agresivan i vrijeđa na osobnoj razini. Na kraju je pobjegao iz sabornice'

Branko Bačić
 Darko Tomas / CROPIX

Povodom incidenta u Saboru u kojem su sudjelovali premijer Andrej Plenković i zastupnik Mosta Nikola Grmoja, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) sazvala je konferenciju za medije na kojoj je predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić optužio zastupnike Mosta za nasilje, piše N1 televizija. Kao predvodnika istaknuo je upravo Grmoju.

"Reakcija Nikole Grmoje pokazuje frustraciju Mosta jer im je politički rejting na granici izbornog praga od pet posto. Most se još ne može oporaviti od razrješenja koje je pripremila tajnica Vlade. Ima ona kletva 'imao pa nemao, to se njima dogodilo'", rekao je Bačić.

"Iz dana u dan sipaju uvrede, klevete, u prvom redu prema članovima HDZ-a i Vlade. I u saborskoj raspravi i komunikaciji mora postojati granica koju ne smijemo prijeći. Bojim se da klevetanje kao jučerašnje postane fizičko nasilje. A toga ima, svjedoci smo da se to događa u demokratskim državama."

Bačić je kolege iz Mosta pozvao da u raspravama zadrže dignitet. "Nismo nikada u HDZ-u pisali kaznene prijave, ali nisam siguran da jučerašnja kleveta o veleizdaji nije nešto čime bi se i DORH trebao pozabaviti."

Zastupnik Josip Borić istaknuo je da su u posljednja dva mjeseca tri događaja obilježila Sabor - sukob Grmoja-Zekanović, zauzimanje govornice od strane oporbe gdje je prvi čovjek koji to organizira Grmoja, te jučerašnji incident. ''Klevetama i lažima se želi obračunati s izvršnom vlasti'', smatra Borić.

Kaže da ovo što je jučer doživio premijer saborski zastupnici HDZ-a doživljavaju svaki dan.

''Bilo je vrijeđanja na osobnoj razini, seksizma'', prisjetila se Sunčana Glavak i dodala da u uvredama prednjači Most, te da je Grmoja agresivan i vrijeđa na osobnoj razini. ''Ne poštuje nikoga, tipični agresivni govornik. Verbalne akrobacije Nikole Grmoje svele su se na to da je pobjegao iz Sabora'', zaključila je Glavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:54