PROBLEM NA DODJELI PLAKETA

HDZ NAPUSTIO SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA, OGLASIO SE MOST 'HDZ dijeli heroje Domovinskog rata – na Ikićkine (SDP-ove) i one druge, valjda HDZ-ove'

Predrag Sekulić
 Foto: Mate Piskor / CROPIX

Priopćenjem se oglasio Predrag Sekulić, koorodinator Gradske organizacije Mosta, nakon što su gradski vijećnici u Sisku s HDZ-ove koalicijske liste, napuštanjem sjednice onemogućili da se izglasuje odluka o dodjeli plaketa herojima obrane grada Siska u Domovinskom ratu.

„Još jednom su naši sugrađani bili počašćeni igrokazom opozicije na sjednici Gradskog vijeća Grada Siska pa tako i nakon sjednice - priopćenjem za javnost. Čitajući priopćenje, neupućeni sugrađanin, kakvih je na sreću sve manje, mogao bi dobiti dojam kako sa strane pozicije u Gradskom vijeću sjede bradati četnici. Ipak, radi razumijevanja situacije, pojasnit ćemo slijed događanja oko dodjele javnih priznanja.

Pri Gradskom vijeću djeluje Odbor za dodjelu javnih priznanja, koji u sastavu ima 5 članova. Ovaj odbor zaprima prijedloge za dodjelu javnih priznanja pa isto tako i za ovo možda najznačajnije priznanje, plaketu „Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu“. Ove je godine pristiglo niz prijedloga za dodjelu plakete, kako pojedincima tako i postrojbama iz Domovinskog rata. Upravo iz razloga, koje HDZ s koalicijom i navodi u svom priopćenju, izabrani su branitelji koji do sada nisu na bilo koji način dobili priznanje za iskazano sudjelovanje, hrabrost i djela učinjena u obrani Republike Hrvatske i Grada Siska…Istina je kako upravo HDZ s partnerima, u nedostatku ozbiljnih prijedloga za bolji život sugrađana i u pokušaju spašavanja stranke na lokalnoj i državnoj razini, ponovno kopa tamo gdje nitko ne bi smio - u Domovinski rat, u poginule i njihove obitelji, u najsvetije u našoj bližoj povijesti. I pri tome ponovno dijeli i same heroje Domovinskog rata, kako kažu na one Ikićkine (SDP-ove)i one druge, valjda njihove. Ovim činom, napuštanjem sjednice GV i neizglasavanjem prijedloga za dodjelu plaketa, pljunuli su u lice i velikim herojima koji su na današnjoj svečanosti proslave Dana branitelja Grada Siska, istu trebali i primiti. Najtužnije od svega je što su pojedinci iz redova HDZ, tvorci ove ideje, bacili sjenu i na sam značaj dodjele ovog važnog priznanja, kao i na ime sisačkog heroja po kome plaketa i nosi ime, Marijana Celjaka, oca sadašnjeg predsjednika gradske organizacije HDZ Sisak Ivana Celjaka“, stoji u priopćenju Mosta Siska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:06