STABILIZIRALI STANJE

HDZ objavio financijsko izvješće za 2017. - 6,5 milijuna kuna u plusu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.02.2018. u 20:51

Zagreb, 260218.
Sredisnjica HDZ-a.
Sjednica Predsjednistva i Nacionalnog vijeca HDZ-a odrzana je u sredisnjici stranke.
Na fotografiji: sjednica.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) objavila je u srijedu godišnje financijsko izvješće za 2017. godinu, koje pokazuje da je ta stranka prošlu godinu zaključila s nešto više od 6,5 milijuna kuna viška prihoda.

"Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te transparentnosti poslovanja, Hrvatska demokratska zajednica objavila je danas na svojim mrežnim stranicama (hdz.hr) godišnje financijsko izvješće za 2017. godinu. Prihodi u 2017. iznosili su 50.493.718 kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 43.934.765 kuna, čime je ostvaren višak prihoda u odnosu na rashode u visini od 6.558.953 kune, priopćeno je iz HDZ-a.

Najznačajniji prihodi u 2017. odnosili su se na: prihode po posebnim propisima u iznosu od 38,3 milijuna kuna, tj. prihode iz Državnog proračuna temeljem broja saborskih zastupnika, prihode iz proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave temeljem broja osvojenih mandata u predstavničkim tijelima te naknade troškova izborne promidžbe nakon održanih lokalnih izbora.

Od članarina su uprihodili 6,8 milijuna kuna, a od donacija 4,6 milijuna kuna.

Najznačajniji rashodi u 2017. odnosili su se na: materijalne rashode - 29,7 milijuna kuna;  rashode za zaposlene - 8,4 milijuna kuna; ostale rashode, koji su se odnosili na transfer kandidatima za župane, gradonačelnike i općinske načelnike na lokalnim izborima u iznosu od 3 milijuna kuna te troškove tekućih donacija u iznosu od 1,4 milijuna kuna.

HDZ u priopćenju ističe da su u cijelosti stabilizirali financijsko stanje, vratili pozajmice i podmirili manjak iz proteklih godina.

"Kako smo već isticali, Stranka je odgovornim poslovanjem i povećanjem prihoda pod novim vodstvom vratila sve naslijeđene pozajmice, podmirila manjak iz proteklih godina te u cijelosti stabilizirala financijsko stanje, a sve obveze po kreditima vratit će do kraja lipnja ove godine", navodi se u priopćenju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo