SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A

HDZ ODRŽAO SJEDNICU PREDSJEDNIŠTVA, BRKIĆ SE NA NJOJ NIJE POJAVIO Plenković potvrdio da će se izglasati Zakon o udomiteljstvu, ni riječi o aferi SMS

 Damir Krajac / CROPIX

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon Predsjedništva i Nacionalne središnjice stranke kazao je da će sutra biti izglasan Zakon o udomiteljstvu.

- Održali smo još jednu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, razmotrili sve aktualne teme posebno sve što se usvojlo u Saboru, aktivnosti Vlade, sjednicu Vlade u Karlovcu, plan za zadnji tjedan rada Sabora kada se mora usvojiti mirovinska reforma i niž važnih zakona koji su raspravljeni, zakona koje je Vlada jučer i danas uputila u saborsku raspravu. Razgovarali smo o nizu internih odluka koje je stranka donijela. Obavljena je revizija financijskog poslovanja, HDZ je dobio bezuvjetno mišljenje, bez bilo kakvih preporuka pa se zahvaljujem kolegama u glavnom tajništvu koji su zakonito i transparentno vodili poslove što je jako dobro za funkcioniranje i konsolidiranje stranke, jer je to bila jedna od poruka kad smo preuzeli vodstvo HDZ-om pred dvije godine, kazao je Plenković, piše N1.

Plenković nije želio špekulirati na čije ruke računa kod glasovanja već je samo kratko poručio:

- Mislim da su se obavile konzultacije na razini parlamentarne većine i da će zakon proći onako kako ga je Vlada predložila.

Inače, sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća trajala je kraće nego obično, a na njoj nije bilo nikakvih prijepora.

Kako doznajemo, na sjednici nije bilo ni riječi o aferi SMS, a nije se razgovaralo ni o Milijanu Brkiću. On se nije ni pojavio na sjednici, već je ostao voditi sjednicu u Saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:26