NAGODIO SE S USKOK-om

HDZ-ov TALENT IZ ĐAKOVA Kao učenik skenirao kune, a kao student nudio 2.500 eura za ispite

Dugogodišnji student Goran Primorac (30) ovih dana u Đakovu otvara kafić Movie Caffee, u čije je unutarnje uređenje navodno uložio oko pola milijuna kuna
 Facebook

ĐAKOVO - U prošlotjednoj nagodbi za korupciju na osječkom Pravnom fakultetu među šestoricom koji su pristali na nagodbu s USKOK-om našao se i Goran Primorac (30) iz Đakova.

Mlađahni HDZ-ovac u usponu političke karijere - gradski je vijećnik u Đakovu i predsjednik tamošnjeg ogranka stranačke mladeži te predsjednik Đakovačke udruge studenata - tako je priznao da je pokušao kupiti ispit na Pravnom fakultetu, no to očito nije smetalo njegovim stranačkim kolegama da mu samo tri dana poslije poklone povjerenje i ponovno ga izaberu u vodstvo gradskog HDZ-a na izvanrednom izbornom saboru Gradskog odbora.

Policija šuti

Primorca je USKOK teretio da je u dogovoru s posrednikom pokušao dobiti ocjenu iz predmeta Trgovačko ugovorno pravo i Pravo društava bez regularnog polaganja ispita, za što je posredniku dao 2500 eura. Ocjenu, međutim, nije dobio pa je to ostalo podmićivanje u pokušaju. Prema nagodbi s USKOK-om, osuđen je na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine. S obzirom na to da se Primorac očito nije imao namjeru povući sa svojih dužnosti u političkom i društvenom životu grada, a kako to od njega nije zatražila ni njegova stranka, zahtjev je stigao od Foruma mladih SDP-a Đakovo.

- Primorac je svojim postupcima bacio ljagu na sve studente Đakova koji pošteno i marljivo obavljaju svoje studentske obaveze i za to mora snositi odgovornost.

Prije nekoliko dana ponovno je izabran i za člana Gradskog odbora HDZ-a, što je očito nagrada HDZ-a još jednom članu koji je priznao krivnju za kriminalne radnje u velikoj korupcijskoj aferi. Valjda đakovački HDZ tako educira budući kadar nekih budućih Fimi-Medija, poručili su mladi SDP-ovci.

Za Primorca se po Đakovu priča i da je prije petnaestak godina, kao srednjoškolac, bio uhićen zbog krivotvorenja kuna, no policija jučer nije uspjela odgovoriti na naš upit je li to točno.

‘Ide li ovo u novine?’

Također, navodno je upleten u sumnjive poslove povezane s otkupom plastičnog otpada.

U svakom slučaju, taj dugogodišnji student očito je uspio u životu jer ovih dana otvara u Đakovu Movie Caffee, kafić u čije je uređenje navodno utrošio oko pola milijuna kuna, navodi izvor koji je želio ostati anoniman. Samom Primorcu nismo ni uspjeli postaviti to pitanje.

Ponudili smo mu da se očituje o zahtjevu mladih SDP-a te da prokomentira ovu situaciju i iznese svoju stranu priče o nagodbi s USKOK-om. Uredno se javio, no kada je čuo što trebamo, samo je kratko poručio:

- Nemam nikakvih komentara. Ništa. Ja ću se očitovati o tome - rekao je Primorac ne odgovorivši nam kada će to učiniti. Na kraju je samo upitao: - Hoće to sutra izaći u novinama? I to je bilo sve od našeg razgovora.

HDZ će se očitovati

Inače, prema tvrdnjama đakovačkih SDP-ovaca, Primorac se u međuvremenu s osječkog prebacio na Pravni fakultet u Splitu, no potvrdu o tome nismo dobili, jer prozvani nije želio razgovarati o svom slučaju.

Marino Mikulić, novi predsjednik đakovačkog HDZ-a, također nam je kratko rekao da je “tek danas upoznat sa slučajem”.

- Mi ćemo o ovome raspraviti na stranačkim tijelima, upoznat ćemo se s materijom i situacijom te nakon toga donijeti odluku o kojoj ćemo izvijestiti javnost - rekao je Mikulić.

Dobili novac iz proračuna iako udruga ne radi

U razgovoru s nekoliko đakovačkih SDP-ovaca doznali smo i kako je udruga studenata, kojoj je Primorac na čelu, ove godine ponovno ušla u proračun Grada Đakova, iako je prijašnjih godina, kako kažu, zbog neaktivnosti, nije bilo.

Osigurano 20.000 kuna

U ovoj godini za njihove je aktivnosti osigurano 20.000 kuna, a planiraju organizirati Smotru Sveučilišta i Đakovačko ljeto mladih.

- To je rezultat sprege HDZ-a i HDSSB-a koji su u koaliciji pa su odlučili iz proračuna financirati udrugu kojoj je Primorac na čelu, a članovi su pretežito mladi HDZ-ovci. Zanimljivo, brojne druge udruge koje su se kandidirale nisu prošle, jer im je iz Grada odgovoreno kako neće odobriti financiranje ni jednoj novoj udruzi, odnosno onima koje i prethodnih godina nisu bile na proračunu.

Gradski proračun

No, u slučaju ĐUS-a očito su učinili iznimku, i to samo zato što joj je na čelu ovaj mladi HDZ-ovac, koji je, eto, čini se, pravi primjer kako treba studirati, pa ga onda još treba i nagraditi novcem iz gradskog proračuna - rekao je jedan đakovački SDP-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:46