BLAŽENKO BOBAN

HDZ-ov ŽUPAN SE OKRENUO PROTIV PROJEKTA TERMOELEKTRANE PERUĆA 'Prvo treba iskoristiti sve druge izvore energije, na drugim lokacijama!'

 CROPIX

Povodom tematske sjednice Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o termoelektrani Peruća, građanska inicijativa 'Ne daj se, Cetino!' održala je još jedan prosvjed protiv termoelektrane, piše N1.

Iz inicijative poručuju da Cetinu i Peruću, najveći kapacitet pitke vode u Hrvatskoj - ne daju, te su izrazili nadu da će županijski vijećnici projektu Peruća reći 'ne'.

I splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban kazao je kako je protiv termoelektrane Peruća.

- Još uvijek traje rasprava i nisu doneseni zaključci, ali mogu osobno reći ono što sam kroz raspravu saznao. Hrvatskoj nedostaje gotovo 50 posto energije u vršnom vremenu, ali isto tako je činjenica da imamo izvore voda s kojima moramo biti ponosni u cijeloj Europi. Primarno je voditi da potencijal bude usmjeren na hidroizvore, vjetar i sunce. Tek tada možemo razmišljati o drugim izvorima energije koji će biti temeljeni na najsuvremenijim tehnologijama i voditi o računa o ljudima, vodi i zdraku - rekao je Boban i dodao kako ne zna što će reći Vlada no kako bi radije da se radi na drugim projektima.

- Volio bih da zaključci sjednice idu u smjeru koji sam ja iznio kao svoj stav. Moj osnovni stav je da iskoristimo sve potencijale, a tek tada pokušajmo ako je potrebno posegnuti za nekim drugim izvorom energije, možda i na drugim lokacijama - rekao je Boban dodajući da postoji više projekata za koje bi volio da dobiju prioritet umjesto Peruće, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:24