NA LOKALNOJ CESTI

HDZ-ov ŽUPAN ŽINIĆ IZAZVAO PROMETNU NESREĆU Slupao je službeni auto, platio kaznu na licu mjesta: 'U zavoju je prešao u suprotnu traku...'

Ivo Žinić
 Mate Piškor / CROPIX

Župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić (HDZ) u četvrtak, 2. svibnja 2019. u prijepodnevnim satima službenim vozilom je prouzročio prometnu nesreću na lokalnoj cesti, između Petrinje i Siska, u mjestu Brest, javlja Net.hr.

Tom portalu je ta informacija potvrđena u službenom odgovoru iz Sisačko-moslavačke županije, dok je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke navedeno da je nesreću prouzročio 59-godišnji muškarac koji je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija koje koristi Sisačko-moslavačka županija.

Na fotografijama koje su nastale neposredno nakon prometne nesreće vide se srebrna Škoda kojom je upravljao župan, kratak trag kočenja te crveni automobil čiji je prednji lijevi dio značajno oštećen.

Iz Policijske uprave je objašnjeno da se župan “ulaskom u zavoj nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, na kojoj je prednjim lijevim dijelom svog auta udario u prednji lijevi dio osobnog automobila zagrebačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 58-godišnja vozačica”.

Iz županova ureda je poručeno da je on platio kaznu za prometni prekršaj “na licu mjesta”, a troškove štete na vozilima snosilo je osiguravajuće društvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:06