KRITIKA IZ HDZ-A

HDZ-ovac Borić: 'Ostojić obezvređuje napore Vlade u očuvanju tolerancije u Hrvatskoj'

Josip Borić
 Tomislav Krišto / CROPIX

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Borić u srijedu je ustvrdio da je zastupnik SDP-a Ranko Ostojić pokušao obezvrijediti sve napore ove Vlade da sačuva toleranciju na čitavom prostoru Republike Hrvatske.

"U izlaganju Ranka Ostojića jutros smo čuli primitivnu izjavu, nedostojnu ovog visokog doma, kojom je pokušao obezvrijediti jučerašnju izjavu premijera Andreja Plenkovića o događajima na otoku Braču, ali i u gradu Kastvu. Mislim da je time prešao granicu dobrog ukusa i pokazao da ne razumije situaciju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska“, ocijenio je Borić u izjavi novinarima u Saboru.

"Pokušao je obezvrijediti sve napore ove Vlade da sačuva toleranciju na čitavom prostoru Republike Hrvatske i, prije svega, sigurnosti svih naših građana. Mi smo u ime Kluba osudili događaje koji su se dogodili ovih dana. Smatramo da ponašanje samih političara treba biti takvo da se takve stvari više ne događaju, a da mi kao političari budemo ti koji te odnose ne podgrijavamo nego da ih pokušavamo rješavati na najbolji mogući način“, smatra Borić.

Po njemu, Ranko Ostojić kao ministar pokazao je da nije razumio svoju funkciju. "Sjetimo se samo njegovih izjava koje je davao povodom ozljeđivanja vukovarskog branitelja Darka Pajčića, koji je na kraju nažalost i umro, a sjetimo se i načina na koji je rješavao pitanje svastike koje je na kraju, nažalost, završilo u zastari“, zaključio je HDZ-ovac.

Borić je tim riječima prokomentirao jutrošnji Ostojićev istup u saborskom slobodnom govoru. "Žalosno je da djevojka iz Varaždina mora od batina braniti svoje kolege, prijatelje, ali treba ih nazvati vrlo jednostavno žrtvama. Vatrogasac Tomo isto tako postaje simbol one velike većine u Hrvatskoj, tihih ljudi koji su spremni obraniti druge od nasilja“, kazao je tada Ostojić.

Upozorio je da ako država ne krene u obračun s nasilnicima samo je pitanje dana kad će se dogoditi da neki iz sabornice ili njihova djeca budu isto tako žrtve.

"No, kad se čuje osuda tog događaja premijera Andreja Plenkovića ili ministara unutarnjih poslova i pravosuđa, ta je osuda jednaka kvaliteti dvoslojnog wc papira“, ocijenio je za saborskom govornicom jutros Ostojić i poručio kako se u vezi s osudom nasilja trebaju ugledati u gradonačelnicu Supetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:33