NIJE ZABRINUT

HDZ-ovac Horvat: Već šest mjeseci znam da će Posavec izaći iz HNS-a

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2019. u 17:27

Zagreb, 290519.
HUB 385. Petraèiæeva 6.
Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavic predstavio je novi Poziv Europskog socijalnog fonda za dostavu projektnih prijedloga Jacanje poslovanja drustvenih poduzetnika faza I ukupne vrijednosti 100.010.000 kuna.
Na fotografiji: Darko Horvat.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Darko Horvat

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u srijedu kako već šest mjeseci zna da će međimurski župan Matija Posavec izaći iz HNS-a, istaknuvši da ga način na koji novinari komentiraju osipanje HNS-a uopće ne zabrinjava u smislu stabilnosti vladajuće koalicije.

"Način na koji vi komentirate osipanje HNS-a mene uopće ne zabrinjava", rekao je HDZ-ov ministar Horvat novinarima uoči sjednice užeg kabineta Vlade, upitan zabrinjava li ga što se HNS osipa, a glavni je HDZ-ov koalicijski partner.

Posavec je napustio HNS nakon što vrh te stranke nije podržao njegovu ideju o što skorijim unutarstranačkim izborima.

"To da će Posavec izaći iz HNS-a ja sam znao već prije šest mjeseci. Obećanja koja je on sipao na lokalnoj razini su se evo i sada, opet, njegovim biračima obila o glavu. Nije to prvi put da Posavec govori jedno, a čini drugo", kazao je.

Horvat nije odgovorio na pitanje na koji će se način angažirati u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović za novi predsjednički mandat.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo