IVAN ŠKARIČIĆ

HDZ-ovac KOJI JE RAZBJESNIO MOST POD ISTRAGOM USKOK-a Terete ga zbog sklapanja spornih ugovora

 Jakov Prkić / CROPIX

Uskok je pokrenuo istragu protiv bivšeg gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića (HDZ), tereteći ga da je naručivanjem nepotrebnih istraživanja javnog mijenja oštetio grad za više od 80.000 kuna.

Škaričića Uskok tereti da je kao gradonačelnik Omiša od 10. srpnja 2008. do 12. ožujka 2013., s jednim društvom zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja iako je bio svjestan da gradu takva istraživanja nisu bila potrebna, objavio je u utorak Uskok, navodeći samo dob okrivljenika.

Na temelju sklopljenih ugovora, društvo je gradu Omišu u više navrata ispostavljalo račune za nepotrebne usluge, čije plaćanje je nalagao okrivljenik, čime je grad oštećen za 80.377 kuna.

Škaričić je bio dugogodišnji HDZ-ov gradonačelnik Omiša, kojega je na prošlim lokalnim izborima pobijedio tada neovisni kandidat Ivan Kovačić, danas član Mosta. U travnju je na unutarstrančkim izborima ponovno izabran za šefa omiškog HDZ-a, što je izazvalo kritike Kovačića, koji je najavio da nakon toga više ne želi surađivati s HDZ-om na nacionalnoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:56