PREPIRKA

HDZ-ovci OGORČENI NA KOMADINU Napali ga jer je ustvrdio da je županija, a ne ministar Butković, zaslužna za 'renesansu lučkih uprava'

Zlatko Komadina i Oleg Butković
 Damjan Tadić / Bruno Konjević / Hanza Media

HDZ-ovi vijećnici primorsko-goranske Županijske skupštine ocijenili su u srijedu da je zlonamjerna i neistinita tvrdnja župana Zlatka Komadine s posljednje sjednice po kojoj za renesansu lučkih uprava nije zaslužan ministar Oleg Butković, nego županija koja u njih ulaže punih 20 godina.

HDZ-ovi vijećnici Dinko Beaković i Lovorko Gržac podsjetili su na konferenciji za novinstvo u Rijeci na ulaganja u lučku i prometnu infrastrukturu u toj županiji u dosadašnjem mandatu premijera Plenkovića.

Beaković je istaknuo da je tvrdnju o renesansi na hrvatskoj obali iznio ministar Butković pri otvaranju uređene lučice u Klenovici. Butković nikad nije umanjivao ulogu lokalne i područne samouprave, nego je uvijek isticao važnost suradnje i zajedništva u projektima uređenja obalne i lučke infrastrukture, rekao je Beaković.

Istaknuo je kako posebno "upada u oči" da takve tvrdnje iznosi Komadina, koji je, kako je rekao, bio najneuspješniji ministar koji za svojega mandata Primorsko-goranskoj županiji nije donio nijedne kune.

Lovorko Gržac je rekao da je za mandata Butkovića kao ministra mora, prometa i infrastrukture u luke Primorsko-goranske županije ministarstvo uložilo oko 84 milijuna kuna, što je 10 milijuna više nego ukupna ulaganja tog ministarstva u deset godina prije.

Osim toga, u mandatu ove Vlade, u lučku i prometnu infrastrukturu u Primorsko-goranskoj županiji uloženo je 237 milijuna kuna iz europskih fondova, od čega je 85 posto nepovratno, a ostalih 15 posto financira isključivo ministarstvo, rekao je Gržac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:50