'LOŠ, ZAO, BERNARDIĆ'

HDZ SE OKOMIO NA BERNARDIĆA 'Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci o sezoni'

 
Davor Bernardić
 Damjan Tadić / CROPIX

- Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci - RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5%.

Tim riječima počinje objava na službenom Facebook profilu HDZ-a, u kojoj se vladajuća stranka oštro obračunava s liderom SDP-a Davorom Bernardićem. Kao povod za okršaj poslužile su turističke brojke za prvih osam mjeseci, iz kojih je vidljivo da nije došlo do drastičnog pada dolazaka gostiju i njihovih noćenja, već do blagog rasta. Što su sve zbog toga HDZ-ovci poručili šefu SDP-a, prenosimo u nastavku.

REKORDNE TURISTIČKE BROJKE RAZOTKRILE SAV JAD & JAL PREDSJEDNIKA SDP-a

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci - RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine - koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna. Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn. Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“? I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:07