BITKA ZA FOTELJE

HDZ se priprema za rekonstrukciju Vlade: Šukeru umjesto ministarske fotelje novi megaholding?

ZAGREB - Ako uskoro ostane bez ministarske fotelje, Ivan Šuker se ne treba previše brinuti. HDZ, kako doznajemo, za ministra financija priprema novo radno mjesto. U javnosti, naime, već dugo kruži priča da će se Croatia osiguranje i Hrvatska poštanska banka udružiti u holding.

Nova pozicija

U tom slučaju Šukeru bi, prema informacijama iz vrha vladajuće stranke, trebalo pripasti mjesto predsjednika uprave tog novog holdinga.

A upravo Šukerova nova pozicija, kao i sudbina još trojice ministara - Branka Vukelića , Bože Biškupića i Darka Milinovića - bit će uskoro tema sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Vrh HDZ-a očekuje da premijerka Jadranka Kosor ovih dana otkrije planove o rekonstrukciji Vlade.

Iskustvo iz New Yorka

Prema našim informacijama, ministar kulture Božo Biškupić, kako je povjerio prijateljima, jedva čeka da napusti Vladu, a ni ministar obrane Branko Vukelić nema ništa protiv odlaska. Što se tiče ministra zdravstva Darka Milinovića, njegova je pozicija još upitna.

Jedan dio HDZ-ovaca uvjeren je u njegov odlazak, a drugi smatraju da bi ipak mogao, unatoč istupima koji su ogorčili premijerku i vodstvo stranke, “preživjeti” kadrovske smjene koje se očekuju u Vladi. Naime, u ovom trenutku sve konce u rukama drži premijerka koja o svojim planovima ministrima previše i ne govori.

- Premijerka se opekla prije dva mjeseca, kada je iz New Yorka najavila smjene u Vladi. Tada su se svi ministri uznemirili i stvorila se jedna kaotična situacija koja nam nije trebala - rekao nam je izvor iz HDZ-a i pojasnio da u tom trenutku Kosor uopće nije mislila na smjenu HDZ-ovih ministara nego na izmjene u pozicijama koje drže pojedini koalicijski partneri.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:54