AFERA FIMI MEDIA

HDZ TRAŽI OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU 'Nije dokazano da smo izvlačili novac preko državnih tvrtki'

Zagreb, 030314.Zupanijski sud na Zrinjevcu. Nastavak sudjenja Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Na fotografiji: Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Obrana HDZ-a zatražila je danas, na kraju suđenja u slučaju Fimi Media, oslobađajuću presudu tvrdeći da nije dokazana HDZ-ova krivnja u izvlačenju novca iz Fimi Medije preko državnih tvrtki.

Odvjetnik HDZ-a Davorin Budin rekao je kako obrana smatra da nema dokaza da je HDZ odgovoran za kaznena dijela koja mu se stavljaju na teret.

Prema nalazima vještačenja, Fimi Media je na spornim poslovima dobila više od 200 milijuna kuna, a HDZ-u je otišlo 5,7 milijuna kuna, kazao je Budin. Ako je do HDZ-a od poslovne suradnje Fimi Medije i javnih tvrtki i ustanova nešto i došlo, to su bile samo mrvice, istaknuo je.

Također je ustvrdio da je tadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na sastanku u Vladi sa čelnicima državnih poduzeća, na kojem im je navodno rečeno da moraju surađivati s Fimi Medijom, istupao kao predstavnik Vlade, pa se taj sastanak ne može povezati s HDZ-om.

USKOK tvrdi da je organizirana skupina iz Fimi Medie izvukla 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki, te traži da HDZ vrati državi 30 milijuna kuna koliko je navodno ostalo u crnom fondu stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:17