REAKCIJA

HDZ TVRDI DA NEMA NIŠTA S OTKAZIVANJEM ŠKORINOG KONCERTA U DONJEM MIHOLJCU 'Mi o tome ne odlučujemo, ali smatramo takav potez moralno odgovornim'

Miroslav Škoro
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Donji Miholjac Dražen Trcović priopćenjem za medije demantirao je da je taj stranački ogranak povezan s otkazivanjem koncerta kandidata za predsjednika Republike Hrvatske Miroslava Škore koji se u Miholjcu trebao održati 29. rujna povodom Dana Grada.

- Hrvatska demokratska zajednica u Donjem Miholjcu participira u gradskoj vlasti putem vijećnika u Gradskom vijeću, ali gradonačelnik Donjeg Miholjca gospodin Goran Aladić nije član HDZ-a, a na mjesto gradonačelnika izabran je kao nezavisni kandidat. Odluka o odabiru izvođača kao i o otkazivanju koncerta istom nije u nadležnosti Gradskog vijeća niti je Gradsko vijeće odlučivalo o tome. Važno je naglasiti i da nitko od članova Hrvatske demokratske zajednice nije sudjelovao u odlukama oko izbora glazbenih izvođača povodom Dana Grada. Isto tako, nitko s lokalne i županijske razine nije vršio pritisak na gradonačelnika za raskidanje suradnje s glazbenikom Škorom kako bi otkazao ranije dogovoreni koncert. Dakle, sva pitanja oko izbora izvođača i otkazivanje dogovorene suradnje, s gospodinom Škorom, povodom Dana Grada Donjeg Miholjca isključivo treba adresirati na gradonačelnika koji je sudjelovao u svim tim procesima i upućen je u tijek događaja vezanim za ovu temu, stoji u priopćenju.

- Glazbeniku Miroslavu Škori koncerte otkazuju brojni načelnici i gradonačelnici neovisno o političkoj opciji iz koje dolaze, vodeći pri tome računa da proračunskim novcima ne financiraju njegove javne istupe u vrijeme kada je najavio kandidaturu za predsjednika. Vjerujemo da se istom moralnom odgovornošću prema svim građanima Donjeg Miholjca vodio i gradonačelnik Aladić. Obzirom na sve gore navedeno objave koje dolaze iz stožera gospodina Škore ocjenjujemo krajnje neprimjerenim jer koristite Hrvatsku demokratsku zajednicu u kontekstu otkazivanja koncerata pokušavajući time prikupiti političke bodove, zaključio je Trcović.

Podsjećamo, direktor predsjedničke kampanje Miroslava Škore Mate Mijić rekao je da je Škoru osobno nazvao gradonačelnik Donjeg Miholjca Aladić i priopćio mu da se njegov planirani koncert otkazuje.

- Na zahtjev da to dokumentira, gradonačelnik se i pismeno očitovao te naveo da koncert otkazuje zato što je Škoro kandidat za predsjednika države. Gradonačelnik navodi da nikome od kandidata neće davati prostor i izazivati podjele među građanima, rekao je za Jutarnji Mijić i izrazio sumnju u iskrenost gradonačelnika, kao i argumente.

- Zna se da je Škoro kandidat za predsjednika i da je to doista problem, otkazao bi koncert prije mjesec-dva. Prije bih rekao da se radi o pritisku, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:10