RAZOČARANJE

Hebrang: Hvala Vidoševiću i Primorcu za poraz desnice

 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Kad se desnica ne slaže, izgubi izbore, komentirao je rezultate Andrija Hebrang. Čestitao je onima koji su ušli u drugi krug:

- Čestitam i otpadnicima HDZ-a koji su postali marionete u rukama krojača hrvatske sudbine - rekao je Hebrang.

- Osim njih, i Tuđman i Jurčević imali su zadatak da uzmu glasove HDZ-u. Žao mi je što sada moramo dodati hobotnici još jedan krak koji vodi na Pantovčak - rekao je Hebrang i obrazložio kako gotovo nijedan kandidat nije obrazložio porijeklo svoje imovine

- Skrivali su se iza imovinskih kartica, ali su prešutjeli kako su zaradili svoj prvi milijun - rekao je Hebrang

Iako je u izbornom stožeru Andrije Hebranga od početka bilo veselo, a optimistične izjave se mogle čuti sa svih strana, tijekom večeri raspoloženje je malo splasnulo. Početne analize, naime, prema kojima je bio samo 2 posto lošiji od Milana Bandića, davale su Hebrangu velike šanse za ulazak u drugi krug. Kako se moglo čuti u stožeru, velike nade polagale su se u glasove dijaspore. No Hebrang je na kraju zadržao treće mjesto. Kako su pristizali rezultati novih anketa, tako se smanjivalo i raspoloženje u stožeru.

Jadranka Kosor stigla je u izborni stožer negdje iza 21 sat. Na ulazu u zgradu HDZ-a dočekao ju je predsjednički kandidat Andrija Hebrang, koji se s premijerkom srdačno izljubio. Kosor i ministri koji su došli s njom bili su tada prilično optimistični.

Kosor: HDZ neće nikoga podržati u drugom krugu

Malo je nedostajalo da Andrija Hebrang uđe u drugi krug i da seto dogodilo, sigurno bi pobijedio, kazala je predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor nakon prvih rezultata koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo.

Ovi rezultati pokazali su da su sve ankete koje su bile objavljivane tijekom kampanje, netočne. U tom smislu treba nešto napraviti i vidjeti kako urediti zakonodavstvo po tom pitanju, rekla je Kosor. Dodala je da je Hebrangova kampanja bila ponos HDZ-a.

- U drugom krugu nećemo nikoga podržati, nećemo našim biračima nikoga preporučiti, poručila je Kosor. Ovaj rezultat pokazao je da su se glasovi na desnici raspršili, a kad bi se zbrojili svi glasovi s desnice Hebrang bi pobijedio već u prvom krugu, zaključilaje Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:06