JOŠ SE TRAGA ZA NESTALIM

HEP O SIGURNOSTI U HE DUBROVNIK 'Sustavi su projektirani sukladno zakonu, redovno se kontroliraju, a radnici su raspolagali znanjem zaštite od požara'

Na fotografiji: Hidroelektrana Dubrovnik u Platu
 Robert Fajt / CROPIX

U HE Dubrovnik strogo se poštuju sve sigurnosne procedure s fokusom na zaštitu radnika, sustavi su projektirani sukladno zakonskim zahtjevima, redovno se kontroliraju od strane vanjske inspekcije, a dodatno i interno, naglasili su u HEP-u, piše televizija N1.

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21 i 50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim se još traga.

Stvarni uzroci nesreće još nisu poznati, a policijski je očevid na mjestu događaja obavljen petak. Na upit N1 o sigurnosti i protupožarnim i drugim sustavima u elektrani Dubrovnik, iz HEP-a su odgovorili:

‘U svim proizvodnim pogonima HEP-a, pa tako i u HE Dubrovnik, strogo se poštuju sve sigurnosne procedure s fokusom na zaštitu radnika.

Svi vitalni sklopovi hidroelektrane pokriveni su sustavima za gašenje požara, koji se mogu pokrenuti automatski ili ručno. Sustavi su projektirani sukladno zakonskim zahtjevima, redovno se kontroliraju jednom godišnje od strane vanjske inspekcije, a dodatno i interno svaka tri mjeseca.

Svi radnici raspolažu znanjem iz područja zaštite od požara, upoznati su s Pravilnikom o zaštiti od požara (HEP Proizvodnje), procjenom ugroženosti i planom zaštite od požara pogona, poznaju plan evakuacije i spašavanja pogona te raspolažu znanjem s rukovanjem sa sredstvima, sustavima i opremom za gašenje požara. Svaka tri mjeseca rade se provjere znanja, a vježbe gašenja i evakuacije redovito se i planski provode.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:19